Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráčky Kristiansandu vyhrali Ligu majstrov aj vďaka Slovákovi. Ferencváros hnala 20-tisícová hala, nechýbal ani Orbán

Hádzanárky tímu Vipers Kristiansand sa stali víťazkami Ligy majstrov 2022/23. V nedeľnom finále si v Budapešti poradili s Ferencvárosom Budapešť 28:24.

04.06.2023 20:28
Vipers Kristiansand, Ferencváros Budapešť Foto: ,
Zaplnená budapeštianska hala MVM Dome počas zápasu Vipers Kristiansand - Ferencváros Budapešť.
debata (1)

Nórsky klub triumfoval v súťaži tretíkrát za sebou.

Kristiansand sa rýchlo ujal vedenia, viedol 5:1 a aj 9:4. Hráčky Ferencvárosu sa však nevzdali a do konca prvého polčasu znížili na rozdiel jediného gólu (13:14).

Zástupkyniam nórskeho družstva však vyšiel úvod aj druhého polčasu, v ktorom zaznamenali šnúru 7:1 a tento moment znamenal zlom.

SR Hádzaná ženy finále D.Streda titul TTX Čítajte aj Michalovce vo finále padli, Dunajská Streda oslavuje nečkane premiérový titul. Nechýbali silné emócie a slzy šťastia

„Je to paráda. Makali sme na tomto celú sezónu, dievčatá odviedli fantastickú prácu. Vyhrať v takejto atmosfére je úžasné,“ popísal slovenský asistent trénera Kristiansandu Tomáš Hlavatý pre Sport TV pocity z triumfu v zaplnenej budapeštianskej hale MVM Dome s kapacitou pre hádzanú 20.028 divákov. Nechýbal ani maďarský premiér Viktor Orbán.

Cenu pre MVP finálového turnaja dostala ruská kanonierka Anna Viachirevová, ktorá sa do Nórska presunula pred rokom z Rostova nad Donom a legionársky chlebíček si musela vyskúšať prvýkrát v kariére, keďže ruské kluby nemôžu pre inváziu na Ukrajinu v európskych súťažiach hrať.

„Neexistuje tréner, ktorý by povedal, že Annu nechce v tíme. Tvrdo sme pracovali na jej príchode a myslím si, že rodinná atmosféra v klube jej urobila dobre a hádzaná ju opäť baví,“ vyhlásil Hlavatý.

Liga majstrov – ženy, finálový turnaj v Budapešti:

finále
Vipers Kristiansand – Ferencváros Budapešť 28:24 (14:13)
najviac gólov: Viachirevová a Näsová Andersenová po 6, Robertsová 5 – Lekičová 5/3, Bölková 5, Cvijičová a Szöllősiová-Zácsiková po 3

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ferencváros Budapešť #Liga majstrov v hádzanej #Vipers Kristiansand