Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Sochu nechcem, serú na ňu vtáky... Silné emócie českého trénera, zabával divákov

Basketbalisti Opavy získali vo štvrtok večer po dlhých 20 rokoch piaty majstrovský titul. V štvrtom zápase nad Děčínom vyhrali 108:104 po predĺžení a finále vyhrali 3:1 na zápasy. Športový úspech poriadne rozohnil trénera šampiónov Petra Czudeka.

02.06.2023 10:30
Petr Czudek Foto:
Tréner basketbalistov BK Opava Petr Czudek.
debata (1)

Pár sekúnd po skončení zápasu poskytol, ešte plný dojmov z dramatického predĺženia, rozhovor pre ČT Šport. A v ňom televíznych divákov poriadne prekvapil.

„Vyzerá to tak, že vám tu postavíme asi sochu,“ opýtala sa Czudeka redaktorka. Jeho reakcia? „Ja sochu nechcem, na sochu serú vtáky a aj tak by ju ďalšia generácia zbúrala,“ odpovedal šťastný tréner.

Následne sa ako zmyslov zbavený priblížil ku kamere a na plné hrdlo zakričal: „Hej, Ivane! Je to tam do prd..e!“ Pozrite si neopakovateľnú radosť českého trénera z majstrovského titulu:

Víťazstvo Opavy je cennejšie o to viac, že prerušila 18-ročnú dominanciu najúspešnejšieho českého basketbalového klubu z Nymburka. Navyše v play off štartovali až z predkola a práve Nymburk vyradili v semifinále vyraďovacej časti.

Štvrtý finálový zápas sledovala v opavskej aréne návšteva sezóny 3325 divákov a najväčšou mierou sa o majstrovský triumf postaral kapitán Opavy Jakub Šiřina, autor 31 bodov.

Kim Kardashian hviezdou na basketbale Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Megastar Kim Kardashian (vľavo) a jej kamarátka...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #BK Opava #Peter Czudek