Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sochu nechcem, serú na ňu vtáky... Silné emócie českého trénera, zabával divákov

Basketbalisti Opavy získali vo štvrtok večer po dlhých 20 rokoch piaty majstrovský titul. V štvrtom zápase nad Děčínom vyhrali 108:104 po predĺžení a finále vyhrali 3:1 na zápasy. Športový úspech poriadne rozohnil trénera šampiónov Petra Czudeka.

02.06.2023 10:30
Petr Czudek Foto:
Tréner basketbalistov BK Opava Petr Czudek.
debata (1)

Pár sekúnd po skončení zápasu poskytol, ešte plný dojmov z dramatického predĺženia, rozhovor pre ČT Šport. A v ňom televíznych divákov poriadne prekvapil.

„Vyzerá to tak, že vám tu postavíme asi sochu,“ opýtala sa Czudeka redaktorka. Jeho reakcia? „Ja sochu nechcem, na sochu serú vtáky a aj tak by ju ďalšia generácia zbúrala,“ odpovedal šťastný tréner.

Následne sa ako zmyslov zbavený priblížil ku kamere a na plné hrdlo zakričal: „Hej, Ivane! Je to tam do prd..e!“ Pozrite si neopakovateľnú radosť českého trénera z majstrovského titulu:

Víťazstvo Opavy je cennejšie o to viac, že prerušila 18-ročnú dominanciu najúspešnejšieho českého basketbalového klubu z Nymburka. Navyše v play off štartovali až z predkola a práve Nymburk vyradili v semifinále vyraďovacej časti.

Štvrtý finálový zápas sledovala v opavskej aréne návšteva sezóny 3325 divákov a najväčšou mierou sa o majstrovský triumf postaral kapitán Opavy Jakub Šiřina, autor 31 bodov.

Kim Kardashian hviezdou na basketbale Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Megastar Kim Kardashian (vľavo) a jej kamarátka...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #BK Opava #Peter Czudek