Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strkali do mňa, aj na mňa pľuli. Poľskú reprezentantku doma obťažovali kvôli pôsobeniu v Rusku

Poľská volejbalová reprezentantka Malwina Smarzeková čelila nenávisti kvôli svojmu pôsobeniu v ruskom klubu Lokomotiv Kaliningrad v rokoch 2021 a 2022.

17.05.2023 07:00
Malwina Smarzeková Foto:
Malwina Smarzeková (vpravo) v zápase Grand Prix volejbalistiek proti Česku.
debata (12)

Smarzeková o obťažovaní zo strany fanúšikov rozprávala v programe V tieni športu a jej slová citoval portál sport.pl.

26-ročná volejbalistka sa pritom do národného tímu vrátila po ročnej prestávke. No nehrať v národných farbách nebolo jedinou starosťou športovkyne v predchádzajúcej sezóne.

„Dostalo sa to až do bodu, keď som sa bála opustiť domá. Boli chvíle, keď so mňa ľudia strkali, alebo na mňa pľuvali,“ skonštatovala Smarzeková.

296905561 Čítajte viac Dráma vo Francúzsku: Majster Európy utrpel na tréningu mozgovú príhodu

Kvôli spomínanému obťažovaniu mávala záchvaty paniky. „Všetko to začalo v Rusku a to bol moment, keď som to nezvládala. Všetko sa vo mne hromadilo a situácia ma zabíjala.“

Smarzeková sa vo februári 2022 rozhodla neukončiť zmluvu v Kaliningrade a ostala tam ďalších pár mesiacov. Až po tlaku z Poľska sa napokon rozhodla prestúpiť do poľského tímu DevelopRes Bella Dolina Rzeszów.

„Cítila som, že nemá zmysel hrať volejbal, sprchovať sa, jesť, ísť von. Bola som taká depresívna… Nechápala som, čo sa deje,“ zdôverila sa. Neskôr jej depresiu diagnostikovali a lieči sa z nej.

Karin Palgutová Čítajte viac Volejbalisti roka sú známi. Kapitánku reprezentácie premiérový triumf prekvapil

Po vypuknutí vojny na Ukrajine sa volejbalistka k tejto otázke dlho nevyjadrovala a tajila svoje skúsenosti s nenávisťou Poliakov.

Na záver rozhovoru ubezpečila, že je opäť pripravená reprezentovať Poľsko. Národný tím čaká v tejto sezóne aj pôsobenie v Lige národov, ktorú začne už 30. mája zápasom proti Kanade.

Športový pár Chantal Škamlová - Jason Bacashihua Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Zoznámili sa v Banskej Bystrici. Chantal...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #poľská volejbalová reprezentácia #vojna na Ukrajine #Malwina Smarzeková