Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalisti roka sú známi. Kapitánku reprezentácie premiérový triumf prekvapil

Víťazmi ankety Niké Volejbalista roka sa stali Peter Michalovič a Karin Palgutová. Univerzál gréckeho klubu Foinikas Syros získal prvenstvo štvrtýkrát za sebou, smečiarka Palgutová sa tešila prvýkrát.

14.05.2023 21:17
Karin Palgutová Foto: ,
Volejbalistka roka 2022 Karin Palgutová počas vyhlásenia ankety.
debata

O výsledkoch ankety Slovenskej volejbalovej federácie rozhodli hlasy trénerov, funkcionárov a novinárov.

„V prvom rade sa chcem ospravedlniť Bohušovi, ktorý už oficiálne ukončuje reprezentačnú kariéru a určite by si to zaslúžil za svoje výkony. Chcel by som sa poďakovať všetkým, že za mňa hlasovali. Rovnako aj mojej rodine a priateľke, ktorá je tu dnes so mnou,“ povedal Michalovič po získaní ceny.

0 kolaz Čítajte aj Krásky spod vysokej siete, zastúpenie má aj Slovensko. Elite kraľuje smečiarka, ktorá je pre volejbal až príliš pekná

Palgutová, ktorá ako kapitánka doviedla slovenskú reprezentáciu na ME 2023, bola z výsledkov prekvapená:

"Priznám sa, že som to vôbec nečakala. Dosť dlho som túto anketu ani nesledovala, naposledy si spomínam na akciu v Nitre, keď vyhrala Nika Radosová.

Hovorila som si vtedy, že mne sa to nikdy nemôže stať. Som však rada, že ľudia ocenili moju dobrú sezónu.

Chcem veľmi poďakovať môjmu otcovi, ktorý ma k volejbalu priviedol. Robím to už dvadsať rokov a je to kvôli nemu. Toto je len malé potvrdenie, že ma to baví."

slovenské volejbalistky Čítajte aj Opäť proti Španielkam. Volejbalistky spoznali súperky na ME

Vyhlásenie výsledkov ankety sa uskutočnilo v nedeľu 14. mája v Bratislave. Medzi trénermi zvíťazili kouč Komárna Gabriel Chochoľák, ktorý obsadil s mužstvom štvrté miesto. V ženskej sa tešil z prvého miesta reprezentačný tréner Slovenska a poľskej Vroclavi Michal Mašek.

Cenu pre najlepšieho rozhodcu získal Juraj Mokrý.

Juniorom roka sa stal hráč fínskeho Hurrikaani Adrián Petruf a medzi juniorkami bola najlepšou Alexandra Fričová zo Slávia EU. Najlepšími kolektívmi roku 2022 sa stali muži Rieker UJS Komárno a ženské reprezentačné družstvo.

V ankete o najlepšiu plážovú volejbalistku vyhrala Ľubica Šipošová, v kategórii junioriek triumfovala Karolína Majerníková a najlepšou trénerkou sa stala Michaela Cibulová.

Najkrajšie volejbalistky planéty, nechýba Slovenka Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Vysoké, štíhle, nohy až po zem. Spoznajte...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Michalovič #Karin Palgutová