Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí hádzanári prehrali v Srbsku a na šampionát nepostúpili

Slovenskí hádzanári nepostúpili na ME 2024 v Nemecku. Vo svojom záverečnom dueli druhej fázy kvalifikácie prehrali na palubovke favorizovaného Srbska 26:37 a v tabuľke 2. skupiny obsadili tretie miesto.

30.04.2023 20:06
SR Košice šport hádzaná muži ME2022 F Nórsko KEX Foto: ,
Slovenskí hádzanári.
debata

Vzhľadom na nulu na konte bodov a výrazne nepriaznivé skóre v súbojoch s prvými dvoma tímami skupiny sa nedostali ani medzi kvarteto postupujúcich tímov z tretích priečok.

Zverenci trénera Fernanda Guricha získali v kvalifikácii v šiestich stretnutiach iba dva body za domáce víťazstvo nad Fínskom 32:25. Neuspeli tak už vo svojej jedenástej kvalifikácii na vrcholné podujatie v sérii.

Slováci štartovali na predchádzajúcom európskom šampionáte v roku 2022 ako spoluorganizátor a obsadili konečné 18. miesto. Z 2. skupiny si priamy postup na ME zabezpečili prvé dva tímy tabuľky Nórsko a Srbsko.

Srbsko – Slovensko 37:26 (19:13)

  • Najviac gólov Srbska: Radivojevič, Ilič a Pechmalbec po 6. Zostava a góly SR: Žernovič, Konečný – T. Urban 7, Hlinka, Briatka 3, Péchy 2, Prokop 3, Mišových, Macháč 3, Sloboda 1, Hajko, Moravčík, Smetánka 2, Slaninka 3, Mikita, Fenár 2. Rozhodovali: Černavskis, Bogdanovs (obaja Lot.), vylúčenia: 2:2, 7m hody: 4/2 – 6/5

Slováci odštartovali katastrofálne a po piatich minútach prehrávali 0:5. Kouč hostí Gurich si zobral oddychový čas, ale útočnú lavínu súpera nedokázal zastaviť. Srbi zvyšovali svoj náskok až na rozdiel deviatich gólov 12:3 v 13. minúte.

Až potom sa „prebrala“ aj slovenská ekipa, dve premenené sedmičky Urbana a zásahy Slaninku s Fenárom znamenali štvorgólovú šnúru a skresanie manka na 7:12. Do kabín išli napokon Slováci so šesťgólovým mankom.

V druhom polčase potrebovali čo najviac ukrojiť z náskoku favorita, aby živili aspoň teoretickú šancu na postup vďaka skóre, ale v 37. minúte už prehrávali o osem gólov (16:24).

Briatka po sólovom úniku znížil o tri minúty neskôr na 19:25, ale bližšie sa už hostia k súperovi nedostali. Srbi v záverečnej štvrťhodine úplne ovládli hru a svoj náskok zvýraznili na konečný 11-gólový rozdiel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári