Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma vo Francúzsku: Majster Európy utrpel na tréningu mozgovú príhodu

Nepríjemné správy prišli z Francúzska. 39-ročný veterán a basketbalový majster Európy z roku 2013 Mickael Gelabale oznámil, že počas tréningu v tíme Elan Chalon utrpel mozgovú príhodu.

22.04.2023 11:00
296905561 Foto:
Mickael Gelabale v drese francúzskej basketbalovej reprezentácie.
debata (1)

Zároveň však všetkých fanúšikov ubezpečil, že sa momentálne cíti dobre. „Počas pondelkového ranného tréningu som mal také príznaky, že ma previezli na pohotovosť do nemocnice Chalon. Magnetická rezonancia potom odhalila mozgový záchvat," uviedol Gelabale na webovej stránke klubu.

„Našťastie mi bola okamžite poskytnutá pomoc, bol som ošetrený a absolvoval som ďalšie vyšetrenia na jednotke intenzívnej starostlivosti a potom na neurológii.“ V sobotu bol po piatich dňoch prepustený z nemocnice.

Na návrat na palubovky si bude musieť skúsený basketbalista počkať. „Budem si musieť niekoľko týždňov oddýchnuť a bohužiaľ sa pre mňa sezóna skončila. Dúfam, že mi bude umožnené vrátiť sa na ihrisko,“ dodal Gelabale.

Bývalý hráč Minnesoty Timberwolves v NBA mal v tohtoročnom súťaži Pro B s Elan Chalon priemerne 6,9 ​​bodu, 4,3 doskoku a 1,8 asistencie na zápas.

Počas kariéry, ktorá začala v roku 2001 s Choletom, získal štyri medaily (dve bronzové, jednu striebornú a jednu zlatú) na majstrovstvách Európy e a jednu bronzovú medailu na MS v roku 2014. Hral aj za Real Madrid, Chimki a Valenciu.

Tenisky Michaela Jordana Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Najdrahšie tenisky na svete a ich niekdajší...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Mickael Gelabale