Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zábery, z ktorých mrazí. Smrť 18-ročnej volejbalistky otriasla elitným klubom, jej mama sa vyjadrila jasne

Považovali ju za jednu z najtalentovanejších hráčok v talianskom volejbale. Juliu Itumovú našli vo štvrtok ráno mŕtvu pod hotelovým oknom v Istanbule. Mala 18 rokov. Okolnosti smrti hráčky Novary vyšetruje polícia.

15.04.2023 10:54
Julia Itumová Foto:
Julia Itumová (vpravo) so spoluhráčkami.
debata

K tragédii prišlo niekoľko hodín po stredajšej odvete semifinále play off Ligy majsteriek, v ktorom Novara prehrala v tureckej metropole s tamojším Eczacibasi 0:3 a nepostúpila do finále.

Na twitteri sa objavili znepokojivé zábery, na ktorých sa hráčka tesne pred polnocou prechádza na chodbe pred hotelovou izbou. Telefonuje pri tom a neskôr si zamyslene sadne na zem. Následne vojde do izby.

Itumová v nej bola s jednou zo spoluhráčok, ktorá však zaspala a nevedela vysvetliť, za akých okolností mladá volejbalistka vypadla z okna na 6. poschodí

Itumovej mama Julia nechce uveriť, že by jej dcéra spáchala samovržadu. „Bola silná, nemohla vyskočiť z okna. Naozaj by jej spolubývajúca nič nepočula? Stále nedokážem plakať,“ uviedla pre denník La Repubblica Julia Itumová.

Prezradila aj posledné slová svojej dcéry v spoločnom telefonáte. „Povedala mi – mami, prehrali sme. Získala som dva body, ale tím to pokazil. Bolo to veľmi silné dievča, a to nielen na ihrisku. Už ako 17-ročná hrala v Serii A, viacero jej spoluhráčok je stále v Serii C.“

Julia Itumaová Čítajte aj Tragédia. Taliansku volejbalistku našli po zápase v Istanbule mŕtvu pod oknom hotela

Itumová bola v A-tíme Novary prvú sezónu, vlani sa výraznou mierou pričinila o zlato pre výber hráčok do 19 rokov na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie.

"Všetci sme zdesení z tejto tragédie, ktorá zasiahla nielen volejbalový svet, ale celý taliansky šport.

Dnes smútime nad stratou nielen veľkého talentu, ale predovšetkým úžasného 18-ročného dievčaťa, ktoré sme sezónu čo sezónu videli vyrastať v rímskom tíme Club Italia,“ cituje spomínaný zdroj šéfa talianskeho volejbalu Giuseppeho Manfrediho.

Zehra Günesová Čítajte aj Žiari na palubovke aj na pláži. Hanblivú kráľovnú blokov sledujú milióny

„Moja prvá myšlienka smeruje k Juliinej rodine, ktorej vyjadrujem hlbokú sústrasť a zaručujem, že Talianska volejbalová federácia jej poskytne maximálnu podporu.

Sme v neustálom kontakte s predstaviteľmi klubu z Novary aj s prezidentom Tureckej volejbalovej federácie, aby sme poskytli maximálnu možnú podporu.

V tejto chvíli si myslím, že akékoľvek iné slová sú zbytočné. Je to nesmierna tragédia, na ktorú nikto z nás nebol ani minimálne pripravený," dodal Manfredi.

Talianska federácia vyhlásila, že všetkým zápasom do konca tohto týždňa bude predchádzať minúta ticha.

Najkrajšie volejbalistky planéty, nechýba Slovenka Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Vysoké, štíhle, nohy až po zem. Spoznajte...
debata chyba
Viac na túto tému: #talianske volejbalistky #Julia Itumová