Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Počas operácie mu prestalo biť srdce. Hádzaná oplakáva smrť jedného z najinovatívnejších koučov

Hádzaná smúti. Vo veku 69 rokov zomrel legendárny nemecký tréner Rolf Brack. Ako informoval portál Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF), počas operačného zákroku mu prestalo biť srdce.

21.03.2023 20:50
Rolf Brack Foto:
Rolf Brack na snímke z roku 2020.
debata (10)

„Skutočná ikona nemeckej hádzanej, uznávaný tréner a človek, ktorý tomuto športu obetoval celý život na mnohých pozíciách – ako hráč, tréner, ale aj uznávaný člen trénerskej komunity,“ píše uvedená stránka.

Po hráčskej kariére v TuS Kirn, TuS Saulheim a SG Dietzenbach sa v tridsiatich rokoch stal koučom.

SR Fínsko Hádzaná Muži Kvalifikácia ME 2024 TTX Čítajte aj Kľúčový duel Slováci zvládli. Udržali sa v hre o majstrovstvá Európy

Bracka považujú za jedného najinovatívnejších trénerov v nemeckej hádzanej. Patril medzi prvých, ktorí využili možnosť útočenia siedmimi hráčmi v poli. Dnes ide o štandard v mužskej i ženskej hádzanej.

Do nemeckej bundesligy dostal štyri tímy – SG Stuttgart-Scharnhausen, TSV Scharnhausen, VfL Pfullingen a HBW Balingen-Weilstetten – v rokoch 2013 až 2016 pôsobil ako tréner reprezentácie Švajčiarska.

Posledným tímom, ktorý viedol, bol Rimpar Wolves v roku 2021. Prednášal aj na univerzite v Stuttgarte.

Brack po sebe zanechal manželku Evu a dvoch synov Daniela a Benjamina, ktorí kráčajú v otcových šľapajach a obaja sú trénermi.

Wendy Smitsová Čítajte aj Zomrela dva mesiace po narodení dcérky. Holandsko trúchli za exreprezentantkou
10 debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #Rolf Brack