Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odkrútia si debut na MS? Slováci postúpili do elitného kola kvalifikácie

Slovenská futsalová reprezentácia zvíťazila v stredajšom zápase hlavného kola kvalifikácie MS 2024 na palubovke Lotyšska 4:1 a zaistila si prvé miesto v tabuľke 12. skupiny.

08.03.2023 22:47
Tomáš Drahovský Foto:
Slovenský futsalista Tomáš Drahovský na archívnej snímke.
debata

Vďaka triumfu v Jelgave spečatili zverenci Mariána Berkyho priamy postup do elitného kola kvalifikácie.

Spolu so Slovákmi si účasť v tejto fáze kvalifikácie vybojovali aj ďalší jedenásti víťazi skupín a štyria najlepší z druhých miest.

Zostávajúcich osem tímov z 2. priečok čaká v apríli baráž o zvyšné štyri miestenky do elitného kola.

Slováci na svetovom šampionáte nikdy neštartovali. Na veľkom turnaji sa predstavili premiérovo až vlani. Na ME v Holandsku postúpili do štvrťfinále, v ktorom nestačili na Španielov a obsadili konečnú 8. priečku.

Hlavné kolo kvalifikácie MS 2024 vo futsale

12. skupina
Jelgava
Lotyšsko – SLOVENSKO 1:4 (0:1)
Góly: 38. Baklanovs – 36. a 39. Doša, 7. Drahovský, 34. Zaťovič. ŽK: Tarakanovs, Ikstens – Drahovský, Doša, rozhodca: Matkovič (Švaj.)
zostava SR: Karpiak (Oberman) – Rick, Kozár, Doša, Drahovský – Greško, Ševčík, Směřička, Bačo, Ostrák, Kyjovský, Zaťovič, Vaktor

Marián Berky, tréner SR: „S výsledkom aj hrou sme spokojní. V niektorých chvíľach sme mohli viac podržať loptu a mať nad zápasom väčšiu kontrolu. Chalani však bojovali a zaslúžia si tento čiastkový úspech, ktorým je vyhnutie sa baráži a priamy postup do elitného kola. Škoda, že sme v závere neprikrášlili výsledok ďalšími gólmi, šance na to boli.“

Tomáš Drahovský, hráč SR: „Prišli sme sem s tým, že chceme tento zápas zvládnuť, vyhrať ho a zabezpečiť si postup z prvého miesta. Nebol to veľmi útočný zápas, našťastie sme rýchlo išli do vedenia. Sústredili sme sa, aby sme neinkasovali a udržiavali zápas v našom tempe. Boli sme efektívni a Lotyšov sme do šancí nepúšťali.“ (Zdroj: www.futsalslovakia.sk.)

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futsalisti