Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako vykoľajiť Ukrajinca? "Rusko, Rusko," hučali diváci v USA počas zápasu

Priaznivci z radov študentov sa v zápase americkej univerzitnej súťaže NCAA postarali o škandál. Obeťou nechutného skandovania z tribún sa stal 21-ročný ukrajinský basketbalista tímu Utah State University Max Šulga.

06.02.2023 10:00
Max Šulga Foto:
Max Šulga (vpravo) v zápase univerzitnej súťaže NCAA.
debata (35)

Kontroverzný moment sa udial počas víkendového zápasu medzi univerzitnými tímami Colorado State a Utah State (79:88). Hosťujúci Šulga sa v závere stretnutia postavil na čiaru pre trestné hody, keď sa z tribúny ozvalo skandovanie: „Rusko, Rusko.“

Očividne rozladený mladý Ukrajinec sa pozrel smerom na domácich priaznivcov, od ktorých vychádzalo nevhodné skandovanie.

Po stretnutí vydali zástupcovia Colorado State University vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlnili za správanie svojich fanúšikov.

Natália Hejková Čítajte viac Klobúk dole, trénerka. Hejková vyrovnala v Česku unikátny rekord

"V mene štátu Colorado sa ospravedlňujeme študentovi-športovcovi a štátu Utah. Ide o porušenie našej viery v športové správanie a univerzitné princípy komunity,“ napísala škola na Twitteri.

Šulga pochádza z Kyjeva, kde stále žije jeho rodina. Skandovanie bolo počuť aj počas priameho prenosu na televíznej stanici CBS Sports Network. Šulga vo víťaznom stretnutí svojho tímu zaznamenal deväť bodov, šesť asistencii a tri doskoky.

Brittney Grinerová Čítajte viac Siahla som na dno. Basketbalistka po návrate z ruskej basy prehovorila

Na Twitteri sa po zápase ospravedlnil aj tréner domácich basketbalistov Niko Medved. „Rešpektujem Utah State University a Maxa Šulgu. Máme úžasných študentov, ale toto je neprijateľné. Úprimne sa ospravedlňujem,“ napísal na sociálnej sieti.

Malý Ovečkin zabával Američanov. Je to morálne? Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Sergej Ovečkin zažil magickú noc. Jeho otec je...

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #NCAA #vojna na Ukrajine #Colorado State University #Utah State University