Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opäť proti Španielkam. Volejbalistky spoznali súperky na ME

Slovenské volejbalové reprezentantky sa strenú v základnej D-skupine budúcoročných majstrovstiev Európy v Tallinne s domácim Estónskom, Fínskom, Holandskom, Francúzskom a Španielskom. Rozhodol o tom stredajší žreb v Palazzo Reale v Neapole.

16.11.2022 18:04 , aktualizované: 18:12
slovenské volejbalistky Foto: ,
Volejbalistky Slovenska.
debata

Slovensky sa kvalifikovali na šampionát ako víťazky E-skupiny. Zverenky Michala Mašeka utrpeli v kvalifikačných bojoch jedinú prehru, v Gijone podľahli domácim Španielkam 1:3.

V domácej odvete však súperky, s ktorými si zmerajú sily opäť i na ME, zdolali 3:0 a tak skončil v tabuľke na prvom mieste. Slovenské družstvo postúpilo na kontinentálny šampionát šiestykrát v histórii, tretíkrát za sebou.

Stredajšieho žrebu sa zúčastnilo 24 mužských a ženských reprezentácií. Platili pri ňom pravidlá, že každá organizátorská krajina bola nasadená v skupine ako číslo jeden a mohla si do nej vybrať jedno družstvo.

SR Poprad šport volejbal ME ženy kval. E Španielsko POX Čítajte viac Dominantné Slovenky. Vyhrali skupinu a pocestujú na ME

Potom nasledoval žreb ďalších 16 účastníkov, ktorí sa zoradili podľa rebríčka do štyroch košov. Slovenky figurovali v treťom spolu s Ukrajinou, Bosnou a Hercegovinou a Švédskom.

V každej zo štyroch skupín sa pobije o postup šesť tímov. Ženský turnaj sa bude hrať v Belgicku (A-skupina), Taliansku (B-skupina), Nemecku (C-skupina) a Estónsku (D-skupina). Taliansko a Srbsko nemohli byť v jednej skupine, keďže na posledných ME boli spolu vo finále.

Mužský turnaj hostia Taliansko, Bulharsko, Severné Macedónsko a Izrael. Taliansko a Slovinsko nemohli byť v jednej skupine, keďže na posledných ME boli spolu vo finále. Spoločný žreb mužského a ženského turnaja sa uskutočnil prvýkrát v histórii.

skupiny ME 2023 žien:
A-skupina (Belg.): Belgicko, Slovinsko, Srbsko, Poľsko, Ukrajina, Maďarsko
B-skupina (Tal.): Taliansko, Rumunsko, Bulharsko, Chorvátsko, Bosna a Hercegovina, Švajčiarsko
C-skupina (Nem.): Nemecko, Azerbajdžan, Turecko, Česko, Švédsko, Grécko
D-skupina (Est.): Estónsko, Fínsko, Holandsko, Francúzsko, SLOVENSKO, Španielsko

730880850 Čítajte viac Srbky obhájili titul majsteriek sveta. Brazílii vo finále nedali šancu
debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal