Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec nádejam pre americkú hviezdu. Rusi potvrdili tvrdý trest

Regionálny súd v Moskve zamietol odvolanie americkej basketbalovej hviezdy Brittney Grinerovej voči deväťročnému trestu odňatia slobody, ktorý dostala za prechovávanie a pašovanie drog.

25.10.2022 15:01
Grinerová Rusko väzenie Foto:
Brittney Grinerová, hviezda basketbalovej WNBA a dvojnásobná olympijská šampiónka, čaká za mrežami na verdikt ruského odvolacieho súdu v Moskve.
debata (8)

Tridsaťjedenročná pivotka, jedna z najlepších basketbalistiek sveta a dvojnásobná olympijská šampiónka, si vypočula pôvodný rozsudok na začiatku augusta.

Vo väzení je od februára po tom, ako jej našli v batožine po prílete do krajiny zakázaný konopný olej vo forme náplne do elektronickej cigarety.

Brittney Grinerová Čítajte viac Pán prezident, pomôžte mi! Basketbalistka zavretá v Rusku píše Bidenovi

Obhajoba Grinerovej bola postavená na tvrdeniach, že basketbalistka nemala v úmysle uvedenú zakázanú substanciu pašovať do Ruska. V jej batožine sa mala vyskytnúť náhodou počas balenia na cestu do krajiny.

Jej právnici doložili dokumenty, že jej klientka má odporúčanie od lekára na užívanie konopných prípravkov na zmiernenie bolesti.

Lenže Rusi boli neoblomní. Prokuratúra tvrdila, že zo strany elitnej hráčky, ktorá v drese Jekaterinburgu vybojovala tri ruské tituly a štyri majstrovské trofeje v Eurolige, išlo o úmysel.

Žalobca jej navrhol 9,5 ročný trest, súd napokon určil väzbu na deväť rokov. Američania už v lete avizovali, že sa pokúsia o výmenu väzňov.

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken tlmočil ruskému kolegovi Sergejovi Lavrovovi návrh vymeniť Grinerovú a Paula Whelana (odsúdený za špionáž) za ruského priekupníka so zbraňami Viktora Bouta.

Najnepopulárnejší športovci na svete Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Tom Brady (americký futbalista)
Je...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #súd #drogy #rozsudok #Brittney Grinerová