Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrela dva mesiace po narodení dcérky. Holandsko trúchli za exreprezentantkou

Po dlhej a ťažkej chorobe zomrela bývalá holandská reprezentantka v hádzanej Wendy Smitsová. Mala 39 rokov. Zanechala po sebe partnera a dvojmesačnú dcérku.

12.10.2022 16:09
debata (1)

O úmrtí štrnásťnásobnej holandskej reprezentantky informoval tento týždeň jej bývalý klub SV Dalfsen.

Rodáčka z Amsterdamu počas svojej bohatej športovej kariéry obliekala v rodnej krajine okrem Dalfsenu dresy tímov ako Fortissimo, Foreholte, Houten, Havas, VOC či SEW. Pôsobila aj v nemeckej Bundeslige (FSG Sulzbach/Leider­sbach a Frisch Auf Göppingen).

Smitsová sa objavila na palubovkách aj v zápasoch európskych pohárov, za Dalfsen napríklad strelila 50 gólov v Challenge Cupe 2009/10. Kariéru ukončila vo Foreholte v roku 2017.

Ako pripomenul holandský portál Het Parool „v hádzanárskom svete sa na ňu spomína ako na obetavého a silného človeka na ihrisku aj mimo neho“.

„Na našom poslednom stretnutí sme si povedali: Čoskoro sa uvidíme. Ale teraz sa musíme naozaj rozlúčiť. S myšlienkami na jej obľúbenú zahrievaciu pieseň od Pitbulla s názvom Fireball,“ napísal klub Houten na sociálnej sieti.

ZOH 2018, krasokorčuľovanie, Karen Chen Čítajte viac Partnera obvinila zo zneužívania. Niekdajšia krasokorčuliarka zomrela

Po ukončení hráčskej kariéry pôsobila ako asistentka trénera holandského národného tímu do 16 rokov.

Okrem toho sa dala na podnikanie, v ktorom mala veľké plány. Otvorila si kozmetickú kliniku a bola držiteľkou viacerých certifikátov týkajúcich sa zdravej výživy. „Vlastne by som sa nazvala expertkou na… starnutie,“ uviedla na svojej stránke.

Aj špecializovaný web handbalstartpunt vyjadril smútok nad úmrtím Smitsovovej:

„Pred niekoľkými dňami sme dostali správu od bývalej hádzanárky Mayry de Boerovej, či máme v archíve články o Wendy Smitsovej a jej fotografie. Vedeli sme, že je vážne chorá. Tento e-mail však naznačil, že situácia je vážna. Sme veľmi smutní.“

Tim Lobinger Čítajte aj Zariaďte si pohreb, oznámili mu lekári. Majstra sveta zabíja agresívna rakovina
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #Wendy Smitsová