Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štartujú najsilnejšie ME s hviezdami NBA

Fanúšikovia na starom kontinente ponocujú počas sezóny sledovaním zápasov NBA. Teraz sa situácia otočí a k televíznym obrazovkám budú vstávať basketbaloví priaznivci z USA.

01.09.2022 14:56
maskot, ME v basketbale Foto:
Maskot ME 2022 v basketbale v Prahe.
debata

Úvodnými zápasmi vo štvrtok odštartujel EuroBasket 2022. Dlho očakávaný turnaj, podľa expertov najkvalitnejší v histórii, bude ostro sledovaný všade, kde sú podkošové súboje populárne.

Na podujatí sa predstavia takmer všetky európske hviezdy, ktoré pôsobia v najlepšej lige sveta NBA. Nechýbajú dve najväčšie – Srb Nikola Jokič a Grék Giannis Antetokounmpo. V uplynulých štyroch sezónach si spravodlivo podelili ocenenie MVP, ktoré vedenie súťaže udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi sezóny.

„Nepoznám lepší pocit, ako si obliecť reprezentačný dres. V NBA bojujem za klub a pre peniaze, na medzinárodnej scéne za domovinu a srbský národ,“ vraví Jokič.

Silní Srbi sa netaja ambíciami na zlato, ale nebudú to mať jednoduché. V berlínskom finále by si radi zahrali aj Francúzi vedení Rudym Gobertom či Slovinci s Lukom Dončičom, ktorí obhajujú titul z ME 2017.

Ukrajina, vlajka Čítajte viac Usporiadatelia zhabali fanúšikovi ukrajinskú vlajku. Bola to chyba

Základné skupiny sa hrajú v štyroch mestách – Tbilisi (A), Kolín (B), Miláno ©, Praha (D). Zápasy play off a boje o cenné kovy sú na programe v Berlíne. Slovenskí fanúšikovia budú držať palce predovšetkým Čechom, ktorých v skupinových bojoch čaká aj Jokičovo Srbsko.

Šiesty tím z MS 2019 má za sebou nevydarenú prípravu (štyri prehry za sebou) a navyše nie je jasné, či do bojov zasiahne aj jeho najväčšia hviezda Tomáš Satoranský, ktorý si doliečuje zranený členok. Česi napriek tomu neklesajú na duchu.

„Aj pred MS sme vyhrali v príprave len raz, ale potom sme na turnaji vyladili detaily a všetko si sadlo. Máme dostatočne skúsený tím na to, aby sme sa dali dokopy aj teraz,“ burcuje kapitán Vojtech Hruban.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nikola Jokič #ME 2022 v basketvale