Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky začali boje o ME suverénne. V stredu ich čaká ťažšia prekážka

Slovenské volejbalistky vstúpili úspešne do kvalifikácie o ME 2023. Vo svojom prvom zápase v E-skupine zdolali v sobotu v Poprade Lotyšsko jednoznačne 3:0.

20.08.2022 19:35 , aktualizované: 20:55
Lenka Ovečková,  Katarína Körmendyová Foto: ,
Lenka Ovečková (vľavo) a Katarína Körmendyová v zápase proti Lotyšsku.
debata

Slovenky s Lotyškami už odohrali 6 vzájomných zápasov, z ktorých 3 vyhrali a bilanciu si vylepšili v sobotňajšom stretnutí, keď triumfovali po setoch 25:10, 25:12 a 25:21.

Zverenky Michala Mašeka odohrajú v kvalifikácii ešte päť zápasov. V stredu 24. augusta (19.30 h) nastúpia v Gijone proti domácim Španielkam, v sobotu 27. augusta privítajú v Poprade Dánky (18.00 h), o osem dni neskôr sa stretnú s rovnakým súperom v meste Koge (17.00 h).

Lenka Ovečková,  Katarína Körmendyová Čítajte viac Slovenky začali boje o ME suverénne. V stredu ich čaká ťažšia prekážka

V stredu 7. septembra si v Poprade zmerajú sily opäť so Španielkami (18.00 h) a v nedeľu 11. septembra uzavrú kvalifikačné boje v Rige proti domácim Lotyškám (17.00 h).

Zo šiestich štvorčlenných skupín postúpia na záverečný turnaj víťazi a päť najlepšie umiestnených tímov na druhom mieste. Pred zápasom odovzdal Marek Rojko, prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SFV) smečiarke Nikole Radosovej cenu fanúšikov.

Kvalifikácia ME 2023 žien – E-skupina – Poprad:

SLOVENSKO – Lotyšsko 3:0 (10, 12, 21)
Rozhodovali: Ujháziová (Maď.) a Król (Poľ.),
SR: Abrhámová, Palgutová, Ovečková, Šunderlíková, Körmendyová, M. Žernovičová, Radosová, Hrušecká (libero Pallová, Jančová)
Lotyšsko: Ozolová, Dolotovová, Neciporuková, Ritová, Jurdžová, Pridatková, Šimkusová, Reknerová, Gerlinová (liberá Kramenová, Grundmanová)

Ďalší zápas:
Dánsko – Španielsko 0:3 (-17, –16, –19)

Od úvodu to bola jasná záležitosť Sloveniek. Na začiatku prvého setu odskočili lotyšskému tímu na rozdiel piatich bodov 8:3. Boli lepšie v útoku i v obrane a svoj náskok postupne zvyšovali. Prvý set ukončili Slovenky dvoma esami Karin Šunderlíkovej a získali ho v pomere 25:10.

V druhom bol začiatok vyrovnaný až do stavu 4:4. Potom prišla opäť na podanie Šunderlíková a Slovenky sa dostali do deväťbodového náskoku 13:4. Nakoniec set ovládli 25:12. Tretí set bol najvyrovnanejší, zápas ukončila smečom Tereza Hrušecká.

Michal Mašek, tréner SR: „Prvé dva sety boli z našej strany dominantné, no v treťom začali Lotyšky riskovať a my sme boli nedôslední. Podstatné je, že sme domáci zápas zvládli a už sme mysľou v Španielsku. Čaká nás druhé stretnutie v skupine a myslím si, že bude kľúčové. Budeme nastavení na to tak, aby sme ho zvládli a uhrali, čo najlepší výsledok, chceme vyhrať. Na záver chcem poďakovať všetkým divákom, ktorí nás dnes prišli povzbudiť.“

Karin Palgutová, kapitánka SR: „Kvalitu súpera sme poznali a vedeli sme, že to nebude úplne náš level. Bolo ťažké sa koncentrovať a byť dôslednejší, aby sme Lotyšky zdolali. Treba ísť postupne od zápasu k zápasu, preto sa teraz sústredíme na ďalšie stretnutie.“

Karin Šunderlíková, hráčka SR: „Myslím si, že prvé dva sety mali hladký priebeh, no v treťom sme sa trápili. Nechali sme sa uniesť výkonom Lotyšiek, na čo si musíme dávať pozor a nemôžem sa nám to v nasledujúcich zápasoch stávať.“

Ďalší program SR v kvalifikácii:

streda 24. augusta
19.30 Španielsko – Slovensko
sobota 27. augusta
18.00 Slovensko – Dánsko
nedeľa 4. septembra
17.00 Dánsko – Slovensko
streda 7. septembra
18.00 Slovensko – Španielsko
nedeľa 11. septembra
17.00 Lotyšsko – Slovensko

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalistky