Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

LeBron predĺžil zmluvu a NBA má nového rekordéra v zárobkoch

Americký basketbalista LeBron James súhlasil s predĺžením zmluvy s klubom NBA Los Angeles Lakers o ďalšie dva roky.

18.08.2022 18:27
LeBron James Foto: ,
LeBron James.
debata

Nový kontrakt mu celkovo vynesie 97,1 milióna eur. Agentúru AP o tom informoval jeho agent.

Rich Paul zo športovej agentúry Klutch Sports uviedol, že vďaka maximálnej ligovej dohode je James najlepšie zarábajúci hráč v histórii NBA pred Kevinom Durantom a Stephenom Currym.

LeBron James Čítajte aj Chce kráčať po stopách Jordana. Hviezda NBA túži mať vlastný klub

Jeho nová zmluva zahŕňa hráčsku opciu, ktorá udrží druhého najlepšieho strelca v histórii NBA s Lakers po jeho 40. narodeninách v decembri 2024.

V prípade, že nedôjde k zraneniu, James túto zimu pravdepodobne prekoná Kareema Abdula-Jabbara ako historického kráľa bodovania v NBA.

Štvornásobný najužitočnejší hráč NBA a štvornásobný šampión ligy spolu s Lakers dúfajú, že zabojujú o ďalší titul po tom, ako v sezóne 2021/2022 skončili bez účasti v play off.

LeBron James Čítajte viac Kráľ LeBron sa stal prvým hráčom NBA s unikátnym "hetrikom"

James vynechal značnú časť sezóny pre zranenie v troch zo štyroch rokov v tíme Lakers. O možnom predĺžení zmluvy sa hovorilo už dlhší čas, jeho rodina sa usadila v Los Angeles, kde najstarší 17-ročný syn Bronny hrá vysokoškolský basketbal.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james