Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvé foto po 4 mesiacoch. Hviezda USA dorazila v Rusku pred súd

Jednu z najlepších basketbalistiek sveta Brittney Grinerovú vo februári zadržali na moskovskom letisku Šeremetevo, keď jej v batožine našli náplne s kanabisovým olejom.

01.07.2022 13:50
Brittney Grinerová pred začiatkom súdneho procesu. Foto:
Brittney Grinerová pred začiatkom súdneho procesu.
debata

Za pašovanie väčšieho množstva drog jej hrozí až desaťročné väzenie. Tridsaťjedenročná Grinerová cestovala do Ruska ako hráčka tamojšieho klubu z Jekaterinburgu, kde pôsobí počas prestávky v zámorskej WNBA.

Dvojnásobná olympijská šampiónka a štvornásobná víťazka Euroligy je vo väzbe od 17. februára, v tomto týždni jej ju súd predĺžil až do decembra. Rusko odmieta, že by kauza bola politicky motivovaná.

Nikola Jokič Čítajte viac Američanov schoval do vrecka. Historickú športovú zmluvu má Srb

„Fakty sú také, že známu športovkyňu zadržali pri prechovávaní zakázaných liečiv, obsahujúcich omamné látky. Vzhľadom na to, čo som povedal, to nemôže byť politicky motivované,“ uviedol podľa agentúry AP hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

V piatok prišla Grinerová na pojednávanie v Chimki na predmestí Moskvy v putách a v sprievode svojich obhajcov. Tí nechceli prezradiť, ako bude ich klientka vypovedať.

O súdny proces je veľký záujem, na pojednávanie sa však dostal iba limitovaný počet zástupcov médií. Američanka už v pondelok absolvovala predbežné súdne vypočutie za zatvorenými dverami.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #wnba #Brittney Grinerová