Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svet obletela správa o úmrtí 25-ročného hráča NBA. Dôvod? Prirodzená smrť

Basketbalový svet zasiahla veľmi smutná správa. V dvadsiatich piatich rokoch zomrel bývalý hráč Portlandu či Sacramenta Caleb Swanigan. Rodáka z Indianapolisu si zástupcovia Portlandu vybrali na drafte 2017 v prvom kole z 26. pozície. Podľa oficiálnej výpovede zomrel prirodzenou smrťou.

27.06.2022 06:46
Caleb Swanigan Foto:
Caleb Swanigan.
debata (120)

„Myslíme a modlíme sa za Calebovu rodinu a priateľov,“ napísala Purdueova univerzita na svojom twitterovom účte, za ktorú Swanigan hral. „Svet stratil jemnú dušu. Milujeme ťa.“

Na sociálnej sieti kondolovali aj ďalší, napríklad aj jeho bývalý spoluhráč Ryan Cline. „Vždy s tebou bola sranda. Zostaneš navždy mojím kamarátom. Leť vysoko, budeš chýbať veľa z nás bratov,“ odkázal zosnulému parťákovi.

Na Swaniganov talent by sa navyše pravdepodobne nikdy neprišlo, keby sa ho neujala bývalá hviezda amerického futbalu Roosevelt Barnes, ktorý hral za Detroit Lions, a teraz sa živí ako športový agent.

Predtým, než si ho Barnes vzal pod krídla, sa malý Swanigan pretĺkal po centrách pre bezdomovcov. Nakoniec z neho vyrástol jeden z najlepších hráčov v štáte Indiana, a preto si ho vyhliadli aj v najlepšej basketbalovej lige sveta.

V roku 2017 si ho teda v prvom kole vybrali zástupcovia Portland Trail Blazers. Okrem tejto destinácie si v NBA zahral aj za Sacramento Kings. Okrem basketbalu sa snažil rozbehnúť rapovú kariéru. V apríli vydal videoklip, a na svojom instagrame písal, že plánuje ďalšie hudobné projekty.

Ako vyzerajú futbalové legendy Československa? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Václav Němeček (55): V národnom drese...
120 debata chyba
Viac na túto tému: #Caleb Swanigan