Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na drzovku. Rusi a Číňania chcú spolu usporiadať veľký šampionát

V čase, keď drvivá väčšina ľudí nevie prísť Rusku ani na meno, prišla táto krajina spolu Čínou so "neuveriteľným" nápadom.

07.04.2022 14:32
Čína Rusko Putin Návšteva pching Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a jeho čínsky náprotivok Si Ťin-pching na archívnej snímke.
debata (29)

V rámci posilňovania športovej spolupráce chcú spoločne zorganizovať svetový šampionát v hádzanej žien v roku 2029 alebo 2031.

Rusko a Čína sa na tohtoročných olympijských hrách v Pekingu dohodli na dlhodobej športovej spolupráci, ktorú svojimi podpismi potvrdili vodcovia oboch krajín – Vladimir Putin a Si Ťin-pching.

Alina Kabajevová Čítajte viac Najohybnejšia Ruska má nálepku Evy Braunovej. Kvôli Putinovi

„Premýšľame o podaní spoločnej kandidátky na organizovanie majstrovstiev sveta v hádzanej žien v roku 2029 alebo 2031,“ oznámil šéf ruskej hádzanej Sergej Šiškarev.

„Tak rozsiahly turnaj sa nikdy nekonal v tak veľkých krajinách, bude to veľmi zaujímavé,“ dodal podľa agentúry TASS.

Čína doteraz hostila ženský hádzanársky šampionát iba raz – v roku 2009. Paradoxne, vtedy ho ovládli Rusky. V Rusku sa majstrovstvá sveta konali o štyri roky skôr.

voskresensk, putin, ruský hokej Čítajte aj Putin, náš prezident. Takto vyzerá propaganda v ruskom štýle

Tieto plány však prichádzajú v čase, keď väčšina športových organizácií po invázii na Ukrajinu vylúčila ruských a bieloruských športovcov zo svojich súťaží.

Medzinárodná hádzanárska federácia (IHF) tak urobila 7. marca, kedy zakázala všetkým tímom, funkcionárom, rozhodcom a odborníkom z oboch krajín účasť na akciách a aktivitách IHF.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Rusko #vojna na Ukrajine