Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepostúpil na šampionát, skončil. Hádzanári sú bez trénera

Peter Kukučka už nie je tréner slovenskej reprezentácie hádzanárov. Výkonný výbor rozhodol o jeho odvolaní.

22.03.2022 15:48
Hádzaná kukučka Foto: ,
Peter Kukučka.
debata

Stalo sa tak tri dni po neúspechu v 1. kole play off kvalifikácie o postup na MS 2023 v Poľsku a Švédsku, v ktorom jeho zverenci neprešli cez Belgicko.

V Topoľčanoch síce v prvom dueli baráže zdolali svojho súpera 28:26, ale v odvete v Hasselte prehrali 26:31 a nezískali miestenku na šampionát.

„S trénerom reprezentácie mužov Petrom Kukučkom sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Jeho odvolanie dnes potvrdili jednomyseľne členovia výkonného výboru SZH,“ uviedol v tlačovej správe prezident zväzu Jaroslav Holeša.

Zväz pripravuje novú koncepciu a víziu fungovania reprezentačných tímov, ktorou sa bude podrobne zaoberať začiatkom apríla.

Slovenskí hádzanári neuspeli proti Belgicku. Čítajte viac Šampionát bude bez Slovenska. Hádzanári zlyhali v Belgicku

„Následne si zoberieme čas na to, aby sme k tejto koncepcii našli vhodného trénera na post reprezentačného trénera,“ dodal Holeša.

Tridsaťdeväťročný Kukučka viedol národný tím mužov od 1. júna 2019, keď vystriedal vo funkcii Dána Heineho Ernsta Jensena.

Najskôr dokončil po svojom predchodcovi neúspešnú kvalifikáciu ME 2020, následne sa mu s reprezentáciou nepodarilo postúpiť z I. fázy kvalifikácie MS 2021.

SR Maďarsko Hádzaná ME muži F Rusko KEX Čítajte viac Vylúčenie Ruska priblížilo hádzanárov k postupu na MS

Na januárových domácich majstrovstvách Európy 2022 sa v Košiciach Slováci radovali z historicky prvého víťazstva na kontinentálnom šampionáte, keď zdolali Litovčanov 31:26, ale nepodarilo sa im postúpiť zo základnej skupiny a v konečnom poradí ME obsadili 18. priečku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #Peter Kukučka