Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Basketbalisti naďalej čakajú na víťazstvo. Nestačili na srbského favorita

Slovenskí basketbalisti v A-skupine kvalifikácie MS 2023 stále čakajú na prvé víťazstvo. Úspešný nebol ani ich tretí pokus, so Srbskom prehrali na jeho palubovke 63:75. Najlepším strelcom slovenského výberu bol s 23 bodmi Vladimír Brodziansky.

25.02.2022 22:27
Vladimír Brodziansky Foto: ,
Vladimír Brodziansky na archívnej snímke.
debata

Zverenci trénera Olega Meleščenka sa stretnú s rovnakým súperom ešte raz v rámci aktuálneho asociačného termínu, v pondelok 28. februára o 18.00 h v Leviciach. V tabuľke patrí Slovákom zatiaľ nepostupové 4. miesto, na konte majú tri prehry.

kvalifikácia MS 2023 – A-skupina:
Srbsko – SLOVENSKO 75:63 (44:36)
Najviac bodov Srbska: Avramovič 14, Jagodič-Kuridza 13, Ristič a Trifunovič po 12 – zostava a body Slovenska: Brodziansky 23, Ihring 14, Fusek a Krajčovič po 7, Doležaj 0 (Petráš 4, Abrhám a Bachan po 3, Bojanovský 2, Körner a Malovec 0), TH: 5/4 – 11/9, fauly: 15 – 14, trojky: 7– 10, štvrtiny: 24:18, 20:18, 18:18, 13:9, rozhodovali: Yilmaz (Tur.), Bissuel (Fr.), Sahin (Tur.).

Začiatok zápasu Slovákom nevyšiel, Srbom umožnili skórovať prvých päť bodov. Po nie príliš nevydarenom vstupe však potiahol bodovo Brodziansky a preto podarilo udržať manko na prijateľnej úrovni.

Slovenským basketbalistom sa podarilo dokonca aj vyrovnať (11:11), ale následne sa na tri minúty strelecky odmlčali, čo domáci využili k 9-bodovej šnúre. Zo slovenskej strany prišlo zlepšenie, ale nedisciplinovanosť ich oberala o vyrovnanejšiu partiu.

Thomas Bach Čítajte viac MOV apeluje na federácie. Zrušte podujatia v Rusku a Bielorusku

Prvú štvrtinu napokon prehrali 18:24. Ideálne sa pre nich nezačala ani druhá 10-minútovka, šesť inkasovaných bodov od Srbska znamenali dvojciferné manko. Slovenské nádeje držal Brodziansky, z jeho rúk išla drvivá väčšina úspešných košov.

Vstupy do štvrtín neboli najsilnejšou slovenskou zbraňou v tomto stretnutí, domácim zase raz dovolili odskočiť na viac ako 10-bodový rozdiel. Výraznou vzpruhou bola úspešná štvorbodová akcia Krajčoviča, k nemu sa správnym spôsobom pridali aj hráči z lavičky.

Vďaka týmto faktorom stále žila nádej na premiérové víťazstvo v kvalifikácii MS. Do poslednej štvrtiny išlo Slovensko za stavu 54:62.

Opäť sa však zopakovala horšia strelecká pasáž, Srbi si tak mohli bezpečne strážiť dvojciferné vedenie. Slovenský výber sa pokúšal ešte v koncovke urobiť niečo so zápasom, ale zvrátiť vo svoj prospech už dianie nedokázal.

Športové osobnosti reagujú na konflikt na Ukrajine Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Ronen Ginzburg, tréner basketbalistov Česka...
debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal