Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepomohlo ani vulgárne hecovanie. Slováci sa rozlúčili s ME prehrou

Slovenskí hádzanári nepostúpili do hlavnej fázy domácich ME.

17.01.2022 19:14
SR Maďarsko Hádzaná ME muži F Rusko KEX Foto: ,
Jakub Prokop (Slovensko) sa snaží presadiť proti ruskej obrane.
debata (14)

V rozhodujúcom súboji nestačili v Košiciach na Rusov a prehrali 27:36.

K výhre nad favoritom im nepomohlo ani vulgárne podfarbené hecovanie, ktorým sa počas oddychového času prezentoval Oliver Rábek.

Pozrite si video (pozor, obsahuje vulgarizmy!):

S účinkovaním na šampionáte sa rozlúčili, ich konečné umiestnenie bude známe po ukončení základnej fázy ME.

Slováci potrebovali na istotu účasti v skupine hlavnej fázy v Bratislave zdolať Rusko o šesť gólov, ale v súboji s lídrom tabuľky vyhrávali iba raz a to hneď na začiatku (1:0). „Zborná“ potvrdila fazónu z úvodných dvoch stretnutí a už v polčase mala k dobru desaťgólový náskok.

V druhom si ho Rusi bez problémov postrážili a do štvrťfinálovej fázy postúpili ako víťazi skupiny, berú si so sebou aj dva body z duelu s Nórskom.

Najlepším strelcom slovenského tímu bol Jakub Prokop, autor ôsmich gólov. Krídelník Tomáš Urban nastrieľal sedem a už je historicky najlepší strelec Slovákov na ME s 27 presnými zásahmi, keď v tabuľke predstihol súčasného asistenta trénera v reprezentácii Radoslava Antla (21).

Slováci získali v troch stretnutiach základnej skupiny v Košiciach dva body, keď po vysokej prehre s Nórskom 25:35 zdolali v druhom vystúpení Litvu 31:26 a tešili sa zo svojho prvého triumfu na európskych šampionátoch.

Súboje v F-skupine uzavrie večerný duel Litvy s Nórskom (20.30 h). Litva potrebuje na postup vyhrať v dueli s favorizovanými obhajcami bronzu aspoň o osem gólov.

F-skupina (Košice)

Slovensko – Rusko 27:36 (9:19)
Zostava a góly SR: Žernovič, Paul – T. Urban 7, Hruščák, Slaninka 2, Ďuriš, Prokop 8, Péchy 1, Rábek 2, Hniďák 2, Kalafut, Smetánka 3, Briatka 1, Mikita, Macháč, Potisk 1. Najviac gólov Ruska: Kosorotov 7/2, Andrejev a nKamenev po 5. Rozhodovali: Hansen, Madsen (obaja Dán.), vylúčenia: 4:0, 7m hody: 0/0 – 3/2, 1290 divákov

Hruščák z prvého útoku brankára Kirejeva ešte neprestrelil, ale o prvý gól sa v 2. minúte z ľavej strany postaral Prokop a domáci viedli 1:0. Rusi však vyrovnali a o chvíľu neskôr dostali aj možnosť presilovky, keď slovenský tím chybne striedal a chvíľu hral so siedmimi mužmi v poli. Súper početnú výhodu využil a v 7. minúte už otočil skóre na 4:2 vo svoj prospech.

Až potom sa dvoma zákrokmi za sebou chytil v bránke Žernovič, no jeho spoluhráči boli v útoku málo efektívni a po inkasovanom góle na 3:7 z ruky Kornejeva si kouč Kukučka musel zobrať oddychový čas. Rusi sa však cez obranu domácich presadzovali naďalej až príliš ľahko a nič na tom nezmenil ani príchod Paula do bránky.

Po päťgólovej šnúre viedol líder tabuľky v 21. minúte už o deväť gólov 15:6 a sen Slovákov o postupe sa definitívne rozplynul. Domácim nevychádzalo prakticky nič, takže v prestávke mali desaťgólové manko.

Kornejev v prvom polčase v ruskej bránke žiaril s deviatimi zákrokmi, do druhého už za rozhodnutého stavu poslal ruský tréner na palubovku Gruška. Po troch minútach hry ho svojím premiérovým zásahom v zápase prekonal ako prvý Slaninka, ktorý skorigoval na 10:20.

Obraz hry sa však nemenil, Rusi v košickej hale jednoznačne dominovali a po ďalšej sérii štyroch gólov za sebou viedli po zakončení Jermakova v 38. minúte už 24:10.

Radoslav Antl, Peter Kukučka Čítajte viac Antl po pozitívnom teste opustil tím. Kukučkovi však pomôže

Potom domáci na chvíľu zdvihli hlavy, ale to už stačilo iba na zníženie hrozivého rozdielu na 10 gólov – v 49. minúte to bolo 19:29 po zásahu slovenského topkanoniera na šampionáte Tomáša Urbana.

Záver sa už dohrával bez zbytočnej nervozity v ofenzívnej fazóne a Rusi ľahko dokráčali k jasnému triumfu i prvenstvu v skupine, Slováci sa s turnajom rozlúčili gólom Urbana v poslednej minúte.

Peter Kukučka, tréner SR: "Rusi dnes vyhrali úplne zaslúžene a ja im gratulujem. My sme úplne vybuchli v prvom polčase, mali sme až prílišný rešpekt pred súperom a vážnosťou duelu a kopili sme chybu za chybou.

Som rád, že v druhom sme sa zdvihli a vyhrali ho, aj keď Rusi už mali nahraté a prestriedali. V zápase sme vôbec nepomohli brankárom, obrana bola katastrofálna. Mali sme na turnaji iné ciele a iné sny a neviem, či chlapcom zväzovala ruky nutnosť vyhrať o šesť gólov alebo v čom bol problém, no súper bol dnes jednoducho lepší."

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rusko #ME v hádzanej 2022