Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzanárom zrušili aj generálku. Odohrajú sa ME len v Maďarsku?

Slovenská reprezentácia hádzanárov napokon prišla aj o generálku na majstrovstvá Európy, ktoré by sa od 13. do 30. januára mali konať na Slovensku a v Maďarsku.

07.01.2022 14:23
SR Hádzaná ME zraz príprava stav Kukučka BAX Foto: ,
Sada medailí k blížiacim sa ME v hádzanej.
debata (2)

Zverenci trénera Petra Kukučku mali v aktuálnom týždni odohrať dve prípravné stretnutia proti Rakúšanom – vo štvrtok večer u súpera a v sobotu podvečer doma – no po zrušení súboja na predmestí Viedne sa konať nebude ani bratislavský duel.

Slovenský zväz hádzanej (SZH) o tom informoval prostredníctvom tlačovej správy.

"Ako je známe, v slovenskom tíme sa v úvode zrazu na začiatku januára objavil pozitívny prípad na COVID-19 jedného člena hráčskeho kádra. Z tohto dôvodu sa národné hádzanárske zväzy oboch krajín rozhodli s ohľadom na bezpečnosť a ochranu zdravia hráčov zrušiť štvrtkový duel.

Následne po dôkladnej analýze situácie padlo rozhodnutie neodohrať ani sobotňajší zápas," referoval SZH a doplnil tiež:

"Rakúšania podľa stanoviska poskytnutého generálnym sekretárom Berndom Rabenseifnerom nechceli riskovať zopakovanie scenára pred decembrovými majstrovstvami žien, keď napriek bubline spôsobil jeden pozitívny prípad až deväť nakazených v národnom tíme.

Po tejto negatívnej skúsenosti je nielen ich záujmom, aby na európsky šampionát, ktorý sa uskutoční od 13. – 30. januára 2022 na Slovensku a Maďarsku, pricestovali jednotlivé zúčastnené tímy v poriadku zo zdravotnej stránky."

Podľa SZH je celková situácia v Európe momentálne vinou novej mutácie ešte horšia ako v decembri a nákazlivejší variant omikron prináša vyššie riziká prenosu vírusu.

Prioritou je vyhýbať sa všetkým okolnostiam, ktoré by mohli zvyšovať nebezpečenstvo kontaktu s pozitívnym človekom.

„Z tohto dôvodu, hoci to znamená nie ideálnu prípravu zo športovej stránky, zostanú reprezentačné družstvá Slovenska i Rakúska pred ME bez prípravných stretnutí a naďalej budú až do odchodu do dejísk šampionátu vo svojej bubline,“ dodal zväz.

Na Slovensku by sa ME mali konať v Košiciach a Bratislave, v Maďarsku sú hostiteľskými mestami Budapešť, Debrecín a Szeged.

Na Slovensku však aktuálne nemôžu na športoviská zavítať diváci a údajne hrozí, že všetky súboje na slovenskej pôde presunú do Maďarska.

Slováci sa na kontinentálnom šampionáte predstavia v E-skupine v Košiciach a ich súpermi budú postupne Nóri (13.1.), Litovčania (15.1.) a Rusi (17.1.).

V prípade postupu do ďalšej fázy by sa slovenskí hádzanári mali presunúť do Bratislavy.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári #ME 2022 hádzanárov