Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzanárov čaká na šampionáte 500 testov denne

Slovenskí hádzanári začali záverečnú prípravu na ME, ktoré sa v slovenských a maďarských mestách začínajú o dva týždne a dva dni.

27.12.2021 16:16
SR Hádzaná ME zraz príprava stav Kukučka BAX Foto: ,
Tréner slovenskej reprezentácie v hádzanej Peter Kukučka a vpravo jej kapitán Ľubomír Ďuriš.
debata

"Na úvodný zraz prišlo 18 z 21 hráčov, niektorí mali ešte klubové povinnosti v Nemecku. V utorok budeme kompletní. Na niektorých bolo na prvom tréningu vidno, že cez sviatky nedržali v rukách loptu, ale rýchlo sa dostali do tempa.

Naposledy sme mali problémy so streľbou, na ňu teraz zameriame tréningy. A musíme tiež stabilizovať obranu, ktorá je základ," naznačil program na najbližšie dni tréner Peter Kukučka.

Prvá časť prípravy potrvá do 30. decembra, potom sa tím stretne opäť 3. januára. Tréneri už zúžia nomináciu na záverečnú osemnástku.

„Mali sme v pondelok ísť do Rumunska, ale nechceli sme riskovať a zostaneme v bubline v domácich podmienkach. S cestovaním je to teraz komplikované. Čakajú nás len dva prípravné zápasy s Rakúskom 6. a 8. januára,“ vysvetlil Kukučka.

hádzaná, slovensko Čítajte viac Partnermi majstrovstiev Európy v hádzanej mužov sú Slovnaft a MOL

Šampionát, ktorého oficiálnym partnerom sa stal Slovnaft, člen skupiny MOL, dlhodobo podporujúci slovenskú hádzanú, sa začne 13. januára 2022. Na Slovensku sa uskutoční v Bratislave a v Košiciach, kde sa Slováci predstavia v F-skupine spolu s Nórskom, Ruskom a Litvou.

Nad turnajom stále visí dosť otáznikov, hoci organizačne je podľa slov šéfa slovenskej hádzanej Jaroslava Holešu všetko na 99 percent pripravené. Mimoriadne budú hygienické opatrenia, všetci účastníci musia byť v režime „očkovaní a prekonaní“.

„Pricestujú s negatívnym PCR-testom a hneď po príchode sa mu opäť podrobia. Budeme robiť denne asi 500 testov. Okrem športových a organizačných povinností máme aj tieto zdravotnícke, ale taká je doba,“ zdôraznil Holeša.

Stále nie je jasné, či sa budú môcť na zápasoch zúčastniť aj diváci a v akých počtoch.

"Čakáme na rozhodnutie hlavného hygienika na začiatku nového roku. To je pre nás najväčšia neistota. Príjem zo vstupného je jediný, ktorý máme. Veríme, že sa vráti covid-automat a do hľadiska sa dostanú aspoň nejakí diváci.

Vstupenky stále predávame, ale od októbra je predaj dosť spomalený. V novom režime sa nám ich však vrátilo len zopár desiatok, boli sme prekvapení, že reakcia nebola až taká negatívna," vraví Holeša.

Potvrdil, že v Maďarsku stále rátajú so 100-percentnou účasťou divákov.

„Minulý týždeň otvorili novú halu pred 20-tisíc divákov v Budapešti, kde turnaj vyvrcholí, krátko predtým aj novú halu v Szegede.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Peter Kukučka #ME v hádzanej 2022