Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliana strieda Slovák. Volejbalistky majú nového trénera

Volejbalový svetobežník Michal Mašek súhlasil s ponukou stať sa trénerom ženskej reprezentácie Slovenska. Podpísal dvojročnú zmluvu s ročnou opciou. Plynúť začne 1. januára 2022.

17.12.2021 11:01
Chorvátsko Volejbal ME ženy C Maďarsko SR Foto: ,
Volejbalistky Slovenska na ME 2021.
debata

Púchovský rodák má iba 38 rokov, ale trénerský chlebík si už vyskúšal v Nemecku, Poľsku a Grécku, v roku 2019 sa v poľskom meste Lodž tešil z majstrovského titulu.

V ostatných dvoch rokoch bol aj asistentom Taliana Marca Fenoglia pri reprezentačnom tíme Slovenska.

Tomu však po tohtoročných majstrovstvách Európy, na ktorých s tímom nepostúpil do osemfinále, na Slovenskom volejbalovom zväze nepredĺžili zmluvu.

"Túto ponuku som prezidentovi SVF Marekovi Rojkovi odmietnuť nemohol. Reprezentácia je česť a aj keď som sa potreboval poradiť s rodinou, naše rozhodnutie sa zrodilo rýchlo.

Nebolo nad čím váhať,“ povedal Michal Mašek na webe Slovenskej volejbalovej federácie.

"Byť trénerom reprezentácie je obrovská pocta. Každý tréner, ktorý to myslí so svojou prácou vážne, by chcel aspoň raz v kariére viesť reprezentačné družstvo.

Pre mňa je to veľký kariérny posun,“ doplnil.

V súvislosti s výberom ďalších členov do realizačného tímu Mašek skonštatoval:

"Na tomto ešte pracujem. Zatiaľ mám vybratého svojho asistenta, ktorým bude Bartlomiej Bartodziejski.

Sme spolu už päť rokov a pre mňa je to človek, ktorému absolútne verím a dôverujem. Sme zohraní a nemusíme sa nijako extra rozprávať. Ostatné posty sú zatiaľ otvorené."

volejbal Čítajte viac Prehra s Thajskom. Slovenky skončili na MS dvanáste

Nový reprezentačný tréner priznal, že bude musieť vyriešiť generačnú výmenu v najcennejšom dre­se.

"Okruh hráčok nie je široký a budeme si musieť počkať na situácia, aká bude na nás čakať po skončení klubovej sezóny. Generačnou výmenou prešiel kompletne blokársky post, skončili Jaroslava Pencová aj Veronika Hrončeková.

Uvidíme, ako to vyzerá s Ninou Herelovou. Verím, že Michaela Abrhámová bude mať ešte chuť reprezentovať. Ako nahrávačka je jasná Barbora Koseková a k nej budeme musieť vybrať ďalšie dve dievčatá, ktoré ju doplnia a v budúcnosti po nej preberú štafetu," skonštatoval Mašek.

Vyjadril sa aj k cieľom, ktoré si stanoví pri reprezentačnom kormidle. V budúcom roku na jeho zverenkyne čaká na prelome a augusta a septembra kvalifikácia o postup na majstrovstvá Európy, predtým bude mať k dispozícii šesť zápasov v Zlatej Európskej lige a prípravné zápasy.

Chorvátsko Volejbal ME ženy C Maďarsko SR Čítajte viac Talianski tréneri končia pri volejbalistkách. Fenoglio: Bola to úspešná misia

"Som maximalista. Rád vyhrávam a dávam si vždy najvyššie ciele. Viem, že majstrovstvá Európy alebo sveta s reprezentáciou nevyhráme, asi sa nekvalifikujeme na olympijské hry, ale cieľ je jasný – byť na majstrovstvách Európy!

Na tomto turnaji štartuje dvadsaťštyri tímov a je veľmi dôležité, aby sme sa v tejto spoločnosti udržali. Uvidíme, ako na tom budeme v Zlatej Európskej lige.

Iné tímy tiež prechádzali zmenami, tak som zvedavý, aké budú mať nominácie. Bielorusky, Chorvátky či Češky, všetko sú to silní súperi, proti ktorým sa môžeme kvalitne pripraviť," dodal Mašek na webe svf.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalistky #Michal Mašek