Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky nemali déjà vu a tešia sa z prvej výhry. Kouč stále neprehrýzol Talianky

Slovenské basketbalistky sa v druhom zápase kvalifikácie ME 2023 dočkali prvého víťazstva. Po domácej prehre s Taliankami (66:69) a nepochopiteľnom zlyhaní v záverečnej štvrtine (prehrali ju 10:26) zabrali vo Fribourgu naplno a nad domácimi Švajčiarkami zvíťazili 65:50.

15.11.2021 10:54
Švajčiarsko Basketbal ME kval. ženy H SR Foto: ,
Tréner slovenských basketbalistiek Juraj Suja počas zápasu so Švajčiarskom.
debata

Strelecký líderkami tímu boli 16-bodová Ivana Jakubcová a 14-bodová kapitánka Barbora Bálintová.

"Rozhodla naša obrana, celý zápas sme dobre bránili. Trochu nám ušla v prvom polčase domáca strelkyňa Evita Herminjardová, ale potom sme našli človeka, ktorý ju odstavil od lopty a bolo to lepšie.

Treba povedať, že súper bol veľmi húževnatý. Vždy, keď sme mu odskočili, vrátil sa strelou od dosky. Preto som vďačný za pätnásťbodové víťazstvo," uviedol tréner Juraj Suja v rozhovore na špecializovanom webe basket.sk.

SR Basketbal ME kval. ženy H Taliansko TTX Čítajte viac Dráma s trpkým koncom. Slovenky viedli o 13 bodov, Taliankam podľahli

Na otázku, či sa mu v mysli nevynoril obraz z domáceho zápasu s Taliankami zo štvrtka, keď Švajčiarky znížili na šesť bodov, bývalý majster Slovenska ako hráč v tíme Lučenca odpovedal:

"Nebolo to jednoduché, keď premieňali ťažké strely, ale nemali sme dejá vu. Duel sme mali pod kontrolou, len sme ho nevedeli úplne zlomiť. Netriasli sme sa, dievčatá boli koncentrované. Stále som však neprehrýzol prehru s Talianskom.

Dlho ma to bude mrzieť. Mali by sme to dobre rozohrané a stačilo by nám potom podržať papierové stretnutia doma so Švajčiarskom a dvakrát s Luxemburskom. Mali by sme už skoro istotu postupu, takto musíme bojovať do konca."

Po postcovidových problémoch sa do reprezentácie vrátila rozohrávačka a zároveň kapitánka Bálintová, čo tréner náležite ocenil.

„Barčin návrat jej veľmi dôležitý. Som rád, že jej zdravotný stav dovolí hrať, aj keď je ešte cítiť, že mala dlhú pauzu. Je to veľmi dôležitý člen tímu, nielen po basketbalovej stránke,“ podotkol reprezentačný kormidelník.

Po dvoch súbojoch H-skupiny sú s plným počtom bodov na čele Talianky, ktoré si v nedeľu bez problémov poradili so súperkami z Luxemburska 82:48.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Kvalifikácia ME 2023 pokračuje pre Slovenky až o rok stretnutiami na palubovkách súperiek s hráčkami Luxemburska (24. 11. 2022) a Talianska (27. 11.).

Vo februári 2023 potom prídu na rad záverečné domáce zápasy proti Švajčiarsku (9. 2. 2023) a Luxembursku (12. 2.). „Spravili sme dôležitý krok dvojcifernou výhrou. V ďalšom bloku ideme do Luxemburska, kde chceme zvíťaziť a pokúsiť sa uspieť aj v Taliansku,“ doplnil Suja pre basket.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské basketbalistky #ME 2023 basketbalistiek