Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky predviedli obrat. Po skalpe Ukrajiniek sa výrazne priblížili k baráži

Slovenské hádzanárky úspešne vstúpili do prvej fázy kvalifikácie MS 2021. Na turnaji I. skupiny v Luxemburgu zvíťazili nad Ukrajinou 31:28.

19.03.2021 19:30 , aktualizované: 20:56
Réka Bíziková Foto: ,
Réka Bíziková na archívnej snímke.
debata

V sobotu o 15.30 h nastúpia proti Izraelu, v nedeľu ich čakajú domáce Luxemburčanky. Do baráže postúpia najlepšie dve družstvá, svetový šampionát sa uskutoční v decembri v Španielsku.

SLOVENSKO – Ukrajina 31:28 (14:13)
Zostava a góly SR: Medveďová, Oguntoyeová – Trúnková 2, Pastorková 1, Patrnčiaková, Popovcová 1, Pócsíková 1, R. Bíziková 7/1, Rajnohová 1, Szarková 7/2, Lanczová 3, Hudáková, Habánková 4, Rebičová, Némethová, B. Bíziková 4 – najviac gólov: Smolinhová 9/5, Volovniková 5, Kompaniecová a Belmasová po 4, 7 m hody: 5/3 – 8/6, vylúčené: 4:5, rozhodovali Kijauskaute, Zaliene (pbe Lit.),

V úvode zápasu hrali obe družstvá pozorne v obrane a ani jedno z nich si nevypracovalo výraznejší náskok. Slovenky však postupne začali kopiť chyby v obrane i v útoku a v 14. minúte prehrávali o tri góly 5:8.

Tréner Pavel Streicher si následne zobral oddychový čas a jeho slová padli na úrodnú pôdu. Slovenkám sa podarilo rýchlo znížiť na rozdiel jediného gólu a vďaka skvelému záveru prvého polčasu napokon odchádzali do kabín s tesným vedením 14:13. Strelecky sa darilo najmä Réke Bízikovej.

Dievčatá svoj prvý zápas proti Ukrajinkám vyhrali 31:28 (14:13) ❗ Gratulujeme a len tak ďalej ❗

Uverejnil používateľ Slovak Handball Federation Piatok 19. marca 2021

Na začiatku druhého polčasu sa chytila Habánková, strelecky účet v reprezentácii si otvorila Boglarka Bíziková a v 39. minúte viedlo slovenské družstvo o štyri góly 21:17. Ukrajinky to v závere skúšali vysunutou obranou, no nepodarilo sa im skresať manko Sloveniek, ktoré pozorne bránili a strieľali veľa gólov z rýchlych protiútokov.

Streicherove zverenky už s prehľadom dotiahli zápas do víťazného konca s výrazne sa priblížili k postupu do baráže.

Hlasy po zápase: /zdroj: slovakhandball.sk/

Pavol Streicher, tréner SR: „Trvalo nám približne 20 minút, kým sme sa dokázali adaptovať na hru súpera. Najmä s ukrajinskou obranou vysunutou na krajné spojky sme mali problémy. V dôsledku toho nám viazla spolupráca a boli sme príliš statickí. Našťastie, sme to otočili predovšetkým vďaka protiútokom z druhého sledu.

V druhom polčase sme získali už aj hernú istotu. Myslím si, že sme podali kompaktný výkon a všetky hráčky nasadené do zápasu zahrali veľmi dobre. Rozhodla aj šírka kádra. Naše víťazstvo je zaslúžené.“

Réka Bíziková, krídelníčka SR a autorka 7 gólov: „V prvom rade som pyšná na dievčatá, myslím si, že sme vydali zo seba všetko. V prvom polčase sme na začiatku nebránili až tak dobre a nemali sme ani protiútoky. Potom to však už išlo. V druhom polčase sme hrali dobre v obrane i v útoku a zápas sme doviedli do úspešného konca.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské hádzanárky #ukrajinské hádzanárky #MS 2021 hádzanárok