Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Debakel, na ktorý sa nezabudne. Slováci dostali od Maďarov brutálny výprask

Hádzanári Slovenska neuspeli ani vo svojom druhom zápase v Euro Cupe.

12.03.2021 21:02
HÁDZANÁ: Slovensko - Taliansko Foto: ,
Ilustračné foto
debata (24)

V piatok prehrali v dueli 3. kola na ZŠ O. Nepelu v Bratislave s Maďarskom jednoznačne 15:30. S rovnakým súperom sa stretnú v nedeľu v Győri, ďalšie stretnutia ich čakajú na prelome apríla a mája.

Najlepší strelec zápasu bol hosťujúci Dominik Máthé s 10 gólmi. V drese domácich zaznamenal päť zásahov Patrik Hruščák. Zverenci kouča Petra Kukučku majú po dvoch zápasoch v tabuľke na konte nulu, v stredu nestačili v Bratislave na Španielsko (18:30). Maďari sa vyšvihli na prvú priečku o skóre pred Chorvátsko.

Euro Cup hrajú paralelne s kvalifikáciou ME 2022 už istí účastníci budúcoročného európskeho šampionátu – Slovensko a Maďarsko ako jeho organizátori a Španielsko a Chorvátsko ako finalisti predchádzajúcich ME.

Slovensko – Maďarsko 15:30 (8:17)

zostava a góly SR: Konečný, Čupryna – J. Briatka, Rábek 1, L. Urban, Slaninka 1, Hruščák 5, Ivanicja, Rečičár 1, M. Briatka 1, Mikita, Burnazovič, Macháč, Bogár 2, Kucsera 3/1, Rakús 1. Najviac gólov Maďarska: Máthé 10/5, Topič 5, Rodriguez Alvarez 4, Rozhodovali: Bolič a Hurich (obaja Rak.), vylúčenia: 5:2, 7m hody: 3/1 – 6/5, bez divákov

Skóre otvoril po 94 sekundách z krídla Martin Briatka, no Maďari kontrovali tromi gólmi za sebou. Po štyroch minútach tak viedli 3:1, navyše vzápätí Martin Briatka nepremenil sedmičku. V drese hostí žiaril v úvode najmä Máthé, ktorý mal v polovici prvého dejstva na konte už päť presných zásahov a jeho tím v tom momente viedol 8:4.

Maďari sa v útoku presadzovali výrazne ľahšie ako slovenský tím, ktorého trápenie v koncovke sa snažil zmierniť aspoň aktívny Hruščák. Po góle brankára hostí Miklera cez celé ihrisko v 20. minúte to bolo z pohľadu domácich už hrozivých 5:12 a do kabín napokon odchádzali s priepastným deväťgólovým mankom.

V druhom polčase trvalo Slovákom až 11 minút, kým sa strelecky prvýkrát presadili, to už po góle Slaninku prehrávali 9:21. Obraz hry sa nemenil, Maďari na palubovke jednoznačne dominovali vo všetkých činnostiach počas celého duelu a bez problémov si pripísali suverénne víťazstvo.

Hlas po zápase /zdroj: RTVS/

Peter Kukučka, tréner SR: "Chcem sa ospravedlniť fanúšikom za tento slabučký výkon, miestami až trápny. Vybuchli sme úplne vo všetkých herných činnostiach, v útoku to bolo veľmi bojazlivé. Sklamali ma najmä hráči, ktorí už majú niečo odohraté za reprezentáciu, pretože v určitých fázach boli na ihrisku neviditeľní.

Každý by si mal uvedomiť, čo je pred nami, že nás čaká domáci šampionát. Takto sa nebojuje za slovenskú reprezentáciu. Pred odvetou s Maďarskom sa musíme zlepšiť vo všetkom a hlavne v nasadení. Dúfam, že v nedeľu podáme lepší výkon."

Tabuľka Euro Cupu:
1. Maďarsko 3 2 0 1 89:75 4
2. Chorvátsko 2 2 0 0 62:55 4
3. Španielsko 3 1 0 2 87:81 2
4. SLOVENSKO 2 0 0 2 33:60 0
24 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári