Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci neodohrajú novembrové zápasy Euro Cupu

Dva novembrové zápasy slovenskej reprezentácie hádzanárov v rámci Euro Cupu proti Chorvátsku a Španielsku sa neuskutočnia.

29.10.2020 13:39
SR Taliansko Hádzaná Muži Kval ME2020 TNX Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Rozhodlo o tom vedenie Slovenského zväzu hádzanej (SZH) na základe aktuálnej situácie s pandémiou koronavírusu pre sprísnené opatrenia na území Slovenska a vo väčšine európskych krajín.

Slováci mali v novembrovom asociačnom termíne nastúpiť v Euro Cupe v stredu 4. novembra od 18.30 h na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave proti Chorvátom a o tri dni neskôr v sobotu 7. novembra od 20.00 h v Llírii pri Valencii proti Španielom.

"Na základe sprísnených opatrení na území Slovenska a vo väčšine európskych krajín sa stala organizácia zápasu Euro Cupu hádzanárov, ktorý bol naplánovaný na 4.11. 2020 v bratis­lavskej aréne Ondreja Nepelu, nereálna.

Vedenie SZH vyvinulo v posledných týždňoch maximálne úsilie, aby národný tím mužov odohral domáci zápas proti Chorvátsku a 7. novembra vycestoval na stretnutie do Španielska, no momentálna situácia spôsobená vírusom Covid-19 nedovolila reprezentačnému tímu absolvovať týždenné sústredenie a odohrať prvé dva zápasy Euro Cupu," informoval SZH v oficiálnom stanovisku.

Zároveň poďakoval Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR a rovnako tak Ministerstvu obrany SR za ústretovosť a snahu pomôcť pri zabezpečení organizácie domáceho podujatia. O náhradných termínoch oboch stretnutí bude informovať, keď budú známe.

Slovensko a Maďarsko ako spoluorganizátori ME 2022 nemusia hrať kvalifikáciu na kontinentálny šampionát a tak hrajú Euro Cup spolu s dvoma najlepšími tímami z predchádzajúcich ME Španielskom a Chorvátskom.

EHF už tento týždeň informovala o viacerých zrušených novembrových dueloch kvalifikácie EURO 2022 pre pandemickú situáciu v jednotlivých krajinách, či karanténne opatrenia v reprezentačných tímoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári #koronavírus