Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Cesta do Lisabonu sa ruší. Prešov mal osem pozitívnych testov

Zápas 2. kola Európskej hádzanárskej ligy medzi Sportingom Lisabon a Tatranom Prešov sa v utorok 27. októbra v Portugalsku neuskutoční.

23.10.2020 22:11
Tatran Prešov Foto: ,
Hádzanári Tatrana Prešov.
debata

Európska hádzanárska federácia (EHF) ho presunula na iný termín po viacerých pozitívnych testoch na koronavírus u hráčov 15-násobného slovenského majstra.

Tím Tatrana absolvoval povinné vyšetrenia antigénovými testami pred odchodom na stretnutie EL v piatok podvečer.

"Testovanie ukázalo osem pozitívnych prípadov v našom mužstve, z toho sedem sa týka hráčov a jeden člena realizačného tímu.

Samozrejme sme promptne o tejto skutočnosti informovali EHF, ktorá následne oficiálne zápas odložila," informoval generálny manažér Miroslav Benický na oficiálnej stránke prešovského klubu.

Tatran prehral v utorňajšom domácom zápase B-skupiny EL s USAM Nimes Gard 22:28:

"Aj v súvislosti so zápasom, ktorý sme odohrali tento utorok proti mužstvu Nimes, kde sa aj po návrate tímu do Francúzska vyskytli ďalší pozitívni hráči, sa dá očakávať, že aj v našom mužstve ešte pozitívne testovaných pribudne.

Preto nemá žiadny zmysel ísť do rizika, vycestovať s pozliepaným mužstvom do Lisabonu, kde by mohol byť tím otestovaný pozitívne a musel by tam podstúpiť karanténu. EHF preto prijala jediné možné opatrenie a zápas je odložený."

Generálny manažér klubu dodal, že väčšina pozitívne testovaných hráčov s výnimkou dvoch členov kádra momentálne nemá žiadne výraznejšie symptómy:

„Pevne veríme, že zdravotný stav chlapcov sa nezhorší, prebehne s miernejšími príznakmi a čím skôr sa budeme môcť vrátiť do tréningového procesu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #Európska liga hádzanárov