Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezvládli záverečnú päťminútovku. Ružomberčanky prehrali aj štvrtý zápas

Basketbalistky slovenského majstra MBK Ružomberok prehrali aj vo svojom štvrtom vystúpení v Európskom pohári FIBA. Ruskému Jeniseju Krasnojarsk podľahli v stredajšom stretnutí D-skupiny 59:73. Zverencov trénera Juraja Suju najbližšie čaká duel na pôde tureckého Hataya 28. novembra. Doma sa ešte predstavia v stredu 4. decembra proti bieloruskému družstvu Cmoki Minsk.

06.11.2019 19:41 , aktualizované: 20:55
Ružomberok, basketbal, Foto: ,
Ružomberčanky prehrali aj vo štvrtom zápase v Európskom pohári FIBA.
debata

Ružomberčanky v úvodnom vystúpení v skupine prehrali v Krasnojarsku o 23 bodov a proti ruskému súperovi neboli ani tentoraz favoritom. Napriek tomu držali celý prvý polčas s Jenisejom krok a polčas prehrali iba o štyri body 36:40.

Ešte päť minút pred koncom prehrávali rozdielom jediného koša 59:62, no záverečnú päťminútovku výrazne lepšie zvládol ruský tím.

Európsky pohár FIBA

D-skupina
MBK Ružomberok – Jenisej Krasnojarsk 59:73 (36:40)

Hlasy po zápase

Juraj Suja, tréner Ružomberka: „Som hrdý na svoj kolektív, lebo robil to, čo mal, čo mohol a na čo mal sily. Dievčatá preskákali súpera a tiež sme ho prinútili k štrnástim stratám, čo sú pre mňa veľmi pozitívne informácie. Na druhej strane Jenisej mal v prvom polčase takmer 70–percentnú úspešnosť streľby. Je mi trošku ľúto, že sme neboli odmenení víťazstvom, ale nemáme na to, aby sme porazili Krasnojarsk v takom stave, v akom sme. Veľmi nám chýba zranená rozohrávačka Radka Stašová. Stretnutie bolo veľmi fyzicky náročné. Napriek prehre som s našim výkonom spokojný.“

Oľga Šunejkinová, trénerka Krasnojarska: „Som veľmi šťastná, že sa nám podarilo tento ťažký zápas vyhrať. Otvorili sme ho veľmi dobre, prehrali sme v doskoku. Stretnutie vyústilo vo vyrovnaný a aj dosť nervózny duel. Dopustili sme sa aj nejakých chýb. V závere sme ich dokázali eliminovať, získali sme náskok, ktorý sme si už udržali. Mám z toho veľkú radosť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #MBK Ružomberok #Európsky pohár FIBA #Jenisej Krasnojarsk