Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haka zastrašila aj JAR. Nový Zéland ťahá impozantnú šnúru víťazstiev

Dvojnásobný obhajca titulu Nový Zéland zvíťazil v sobotnom šlágri MS v ragby nad Juhoafrickou republikou 23:13.

21.09.2019 19:50
Aaron Smith Foto: ,
Novozélanďan Aaron Smith sa derie vpred cez obranu Južnej Afriky.
debata

V stretnutí B-skupiny položili „All Blacks“ základ úspechu v prvom polčase, v ktorom si vypracovali náskok 17:3. V druhom polčase už JAR nedokázala zvrátiť stav a neodplatila Novému Zélandu semifinálovú prehru spred štyroch rokov.

Súboj tradičných rivalov sa prvýkrát za predchádzajúcich päť prípadov skončil vyšším než dvojbodovým rozdielom. Nový Zéland natiahol najdlhšiu víťaznú šnúru na MS na pätnásť duelov, premožiteľa nenašiel od štvrťfinále v roku 2007, keď nestačil na Francúzsko. V základnej skupine neprehral nikdy, na konte má 28 víťazstiev v hlavnej časti.

„Bola to dôležitá konfrontácia pre obe strany a našťastie sme uspeli my. Ľudia videli ďalšiu obrovskú bitku medzi Novým Zélandom a Juhoafrickou republikou. Tento súper sa nikdy nevzdáva, nám sa podarilo využiť šance a skórovať,“ povedal novozélandský tréner Steve Hansen pre portál BBC.

Austrália zvíťazila v D-skupine nad Fidži 39:21. „Wallabies“ rozhodli po zmene strán, keď „sfúkli“ súpera 27:7. Oba tímy sa stretli v základnej skupine aj pred štyrmi rokmi na šampionáte v Anglicku, Austrália vtedy triumfovala 28:13 a dostala sa až do finále, v ktorom podľahla Novému Zélandu (17:34).

V prvom šlágri C-skupiny, ktorú mnohí označujú za „skupinu smrti“, Francúzi zdolali Argentínčanov 23:21. Po prvom polčase viedli 20:3, no potom zaspali a Juhoameričania mali na dosah veľký obrat. V závere Benjamin Urdapilleta minul trestný kop a Francúzi sa predsa mohli tešiť z úspešného vstupu do turnaja.

V „céčku“ figuruje aj Anglicko, pričom do štvrťfinále postúpia prvé dva tímy z každej zo štyroch päťčlenných skupín.

MS v ragby 2019

B-skupina
Jokohama
Nový Zéland – JAR 23:13 (17:3)

C-skupina
Tokio
Francúzsko – Argentína 23:21 (20:3)

D-skupina
Sapporo
Austrália – Fidži 39:21 (12:14)

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v ragby 2019