Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky ladia formu na ME. Napravili dojem a v Nitre zdolali Fínky

Slovenské volejbalové reprezentantky vyhrali v pondelňajšom prípravnom stretnutí pred ME v Nitre nad Fínskom 3:1.

19.08.2019 20:52 , aktualizované: 21:54
Slovenské volejbalistky Foto: ,
Slovenské volejbalistky oslavujú triumf na Fínkami.
debata

Zverenky trénera Marca Fenoglia v nedeľu rovnakému súperovi podľahli 1:3.

Po úvodnom dejstve, ktoré vyhrali hráčky zo severu Európy 25:22, prevzali taktovku do rúk zverenky trénera Marca Fenoglia. Ďalší set „ukoristili“ pre seba po jednoznačnom priebehu (25:16) a vyrovnali stav stretnutia.

Priebeh druhého setu Slovenky „nakopol“. V treťom zvládli dramatickú koncovku (25:23) a dominovali aj vo štvrtom, ktorý napokon znamenal ich víťazstvo.

"Dnes som spokojný. Zvlášť preto, že sme nastúpili s inou základnou zostavou než včera. Som rád, že na majstrovstvá Európy ideme s družstvom 14 pripravených hráčok, to je pre tím veľmi dôležité.

Dnes sme hrali dobre, dievčatá bojovali, odovzdali sto percent a som s nimi spokojný. Odviedli naozaj dobrý výkon," uviedol kouč tímu SR Fenoglio prostredníctvom oficiálneho webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

V pondelok dostala v stretnutí príležitosť aj talentovaná blokárka Simona Cigániková, ktorá sa počas ostatných dní zapojila do prípravy pre mierne zdravotné komplikácie Jaroslavy Pencovej. Skúsenej dlhoročnej líderke reprezentácie však domáci šampionát napokon neujde a v záverečnej nominácii nebude chýbať.

„Simona počas záverečných dní prípravy do družstva výborne zapadla. K celej záležitosti pristúpila veľmi profesionálne, čo nás veľmi teší a ďakujeme jej za to. Takto si predstavujeme prístup mladej hráčky, ktorá si váži reprezentáciu,“ povedal pre zväzový web športový riaditeľ SVF Marek Rojko.

Generálkou na majstrovstvá Európy bude pre oba tímy tretí vzájomný duel, ktorý sa uskutoční bez účasti verejnosti v utorok o 20.00 h už v dejisku „slovenskej“ D-skupiny v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Po stretnutí budú mať Slovenky iba dva voľné dni. Už od piatka sa predstavia fanúšikom na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Tam odohrajú všetkých päť zápasov základnej D-skupiny majstrovstiev Európy proti Španielkam, Švajčiarkam, Bieloruskám, Nemkám a Ruskám.

Zo skupiny postúpi do osemfinále štvorica najlepších tímov.

Medzištátny prípravný zápas
Slovensko – Fínsko 3:1 (-22, 16, 23, 22)

SR: Kijaková 17, Kostelanská 16, Szabóová 4, Ovečková 3, Hudecová 18, Pencová 13, liberá Jančová a Španková (Cigániková 1, K. Fričová 1)
Fínsko: Kylmäahová 2, Riikiläová 1, Czakanová 11, Korhonenová 25, Esková 10, Pihlajamäkiová 4, libero Sievänenová (Kokkonenová 5, Alanková 2, Kosonenová 3, Karhuová 2)

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalistky #fínske volejbalistky