Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky sa do štvrťfinále v Moskve neprebojovali. Američanky im nedali šancu

Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou skončili na "štvorhviezdičkovom" turnaji v Moskve v osemfinálovej fáze.

16.08.2019 14:03 , aktualizované: 16:45
debata

V súboji o postup medzi elitné okteto nestačili na šiesty nasadený americký pár Kelly Claesová, Sarah Sponcilová. Favoritky stretnutia vyhrali 2:0 na sety (16, 9) a naďalej živia šancu na medailové umiestnenie z prestížneho podujatia World Tour. Naopak, Slovenky skončili na konečnom deviatom mieste.

V úvodnom dejstve sa zverenky Lenky Háječkovej dlho držali so svojimi súperkami. Po technickom oddychovom čase však Američanky odskočili na výrazný rozdiel (18:12), ktorý bez problémov udržali.

Slovenky síce ešte drobne zmenšili svoje manko, ale napriek tomu prvý set prehrali 16:21. Na začiatku druhého setu sa Štrbová s Dubovcovou trápili v útoku a za nepriaznivého stavu 3:7 si zobrali oddychový čas. Ten im ale vôbec nepomohol.

Náskok Američaniek sa postupne prehlboval, pričom skvelý výkon predvádzala najmä blokárka Claesová. Slovenské reprezentantky nedokázali reagovať na veľmi dobrú hru hráčok spoza „veľkej mláky“ a druhý set prehrali jednoznačne 9:21.

Turnaj World Tour – Four stars – Moskva – osemfinále:
Kelly Claesová, Sarah Sponcilová (USA-6) – Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-12) 2:0 (16, 9)

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #plážový volejbal #Andrea Štrbová