Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrodenie slovenskej hádzanej. Do reprezentácie sa vracia stálica

Do reprezentácie chodil vždy pravidelne a s radosťou. Situácia sa zmenila vlani na jeseň, keď sa Teodor Paul rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v národnom tíme hádzanárov Slovenska.

02.08.2019 13:31 , aktualizované: 13:47
Teodor Paul Foto: ,
Brankár slovenskej reprezentácie Teodor Paul.
debata

Brankárska stálica národného tímu pri októbrovom vstupe do II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy mužov vo Švédsku, Rakúsku a Nórsku (10. – 26. 1. 2020) opustila po zápase v Maďarsku (22:30) tím a na duel proti Rusku nasledujúci o tri dni neskôr už nebola k dispozícii.

Paul vtedy zdôraznil, že sa nevzdáva reprezentácie, lebo hrať za ňu bola pre neho vždy veľká česť. Len sa rozhodol nereprezentovať dovtedy, kým bude trénerom mužstva Heine Ernst Jensen.

Teodor Paul v júni už stihol záver nevydarenej kvalifikácie ME 2020. Reprezentačný dres si znova obliekol aj vďaka Petrovi Kukučkovi. Nový tréner, ktorý vystriedal vo funkcii Jensena, mu dal dôveru a zaradil ho už do úvodnej nominácie.

„Áno, moja reprezentačná kariéra pokračuje a dúfam, že pôjde smerom hore. Som rád, že ma ‚Kuko‘, keď sa stal koučom reprezentácie, zavolal do mužstva a som späť. Dúfam, že si svojimi výkonmi udržím v ňom miesto, čo najdlhšie. Aspoň po majstrovstvá Európy v roku 2022,“ nahlas vyslovil svoje želanie v rozhovore pre agentúru SITA Teodor Paul.

Kontinentálny hádzanársky šampionát mužov, ktorý o necelé tri roky usporiada Slovensko spolu s Maďarskom, je veľkým lákadlom. „Takáto možnosť sa nemusí naskytnúť každému v kariére. Obzvlášť, predstaviť sa vo svojom rodnom meste pred rodinou a priateľmi. Každý by to chcel zažiť. Potešil by som sa, keby som si mohol zachytať na týchto majstrovstvách Európy,“ prezradil 32-ročný brankár.

Paul sa už druhý týždeň pripravuje vo francúzskom klube USAM Nimes Gard, s ktorým pred pár mesiacmi predĺžil zmluvu do roku 2021. Začiatok letnej prípravy si – okrem zhliadnutia záveru etapy cyklistickej Tour de France a osobného stretnutia so slovenskou i svetovou hviezdou Petrom Saganom – spestril so spoluhráčmi pobytom vo Francúzskych Pyrenejách.

„Minulý týždeň sme začali trénovať. Na tri dni sme išli do St. Gironsu. Absolvovali sme aj výstup na horu. Prespali sme v chate pod vrcholom, kam sme potom vyrazili skoro ráno. Prvýkrát som sa ocitol v takej výške. Konečne mám na konte aj ja nejaký vrchol v živote,“ s dávkou zveličenia a vtipne poznamenal košický rodák, podľa ktorého vynaložené úsilie stálo za to:

„Bola to ‚makačka‘, ale naskytli sa nám veľmi pekné výhľady. Cestou sme videli krásne miesta, priezračné pleso a kúpali sme sa pod vodopádom.“

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzanárska reprezentácia mužov #Teodor Paul