Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový tréner hádzanárok: Sme ako boxer po dvojitom k.o.

Po mužoch poznajú aj slovenské hádzanárky meno nového trénera. A opäť to bude slovenský odborník, ktorý prichádza zo zahraničia. Na reprezentačnú lavičku sa posadí Pavol Streicher, ktorý dlhodobo žije v Nemecku. So Slovenským hádzanárskym zväzom sa dohodol na dvojročnej zmluve s opciou na ďalšie dva.

24.07.2019 11:46 , aktualizované: 18:34
Kelecsényi, Steicher, Foto: ,
Viceprezident Slovenského zväzu hádzanej Ernö Kelecsényi víta vo funkcii nového trénera žien Pavla Streichera.
debata

Nahradil na tomto poste Jána Packu, ktorého vedenie zväzu odvolalo minulý mesiac po dvoch zahanbujúcich prehrách Sloveniek so Švédkami. Hádzanársky šéf Jaroslav Holeša priznal, že ich tlačil trochu čas, pretože už v septembri sa začína nová kvalifikácia – o postup na ME 2020.

„Neboli sme pripravení na to, že pán Packa teraz skončí. Od začiatku sme si povedali, že zahraničný tréner nepripadá do úvahy. Pavol Striecher bol voľbou číslo jeden a som rád, že sme sa dohodli,“ priblížil Holeša.

Streicher tvrdí, že videl veľa zápasov reprezentácie ešte z čias trénera Dušana Poloza a potom Jána Packu.

"Dovolím si tvrdiť, že poznám dobre aktuálny stav a viem aj odhadnúť, kde sa naša ženská hádzaná nachádza z pohľadu výkonnosti. Po dvoch zápasoch so Švédkami je tím ako boxer po dvojitom k.o.

Myslím si, že je teraz dôležité, aby sa hráčky zomkli, našli stratené sebavedomie a skoncentrovali sa na najbližšie úlohy, ktoré nás čakajú," zdôraznil Streicher.

V novej kvalifikácii budú slovenskými súperkami vo 4. kvalifikačnej skupine Rusky, Srbky a Švajčiarky. Začnú 25. septembra v Krasnodare proti Ruskám, ktoré naposledy získali na OH 2018 zlato.

„Vieme, s kým budeme mať česť, nebolo by korektné, keby sme vyhlasovali, že ideme do Krasnodaru vyhrať, ale naším cieľom bude, aby sme mali pocit, že sa ako tím posúvame stále dopredu a skôr či neskôr sa to musí prejaviť aj na výsledkoch. Nevýhodou je, že máme len krátky čas na prípravu,“ doplnil.

Vo švajčiarskej reprezentácii je šestnásť hráčok, ktoré šesť rokov viedol v mládežníckych výberoch.

Pavol Streicher: Je to pre mňa výzva, slovenskú hádzanú treba posunúť dopredu.

„Celá základná zostava hrá aktuálne v nemeckej bundeslige a zdolať ich bude tiež náročné. Pre mňa to bude zápas s veľmi špeciálnou príchuťou,“ naznačil nový tréner.

Dvadsať rokov žije aj s rodinou v Nemecku, pôsobí ako hlavný tréner na Bádenskom hádzanárskom zväze.

"V Nemecku som svoj úväzok znížil vďaka pochopeniu môjho zamestnávateľa, časť pracovného času budem tráviť v Nemecku, časť na Slovensku. Vďaka videodatabáze budem mať prístup ku všetkým zápasom slovenskej ligy, nevidím v tom problém.

Aj keď som už dlhší čas v cudzine, úzky kontakt so slovenskou hádzanou som nikdy nestratil, mám dobrý prehľad, poznám aj hráčky. Rátam s tým, že v najbližšej nominácii sa objavia aj nové mená.

Chcem osloviť niektoré hráčky, ktoré v kádri neboli, ale kvalitu majú," vysvetlil tréner, ktorý momentálne rokuje o zložení svojho realizačného tímu.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské hádzanárky #Pavol Streicher