Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opäť v pohárovej Európe. Inter sa prihlásil do Ligy majstrov

Slovenský basketbalový klub BK Inter Bratislava potvrdil, že sa prihlásil do Ligy majstrov. Pohárová súťaž číslo jeden hraná pod taktovkou FIBA Europe vznikla pred tromi rokmi s víziou konkurovať aj elitnej Eurolige.

15.06.2019 11:26
Michael Fusek Foto: ,
Michael Fusek z Interu.
debata

Klub z Pasienkov stihol lehotu na podávanie prihlášok a rád by sa predstavil v Basketball Champions League. Pre v podstate nulový renking slovenského mužského basketbalu sa bude musieť úradujúci majster na jeseň predstaviť v kvalifikácii, ktorá sa hrá na dva zápasy systémom doma vonku, pričom môžu byť až dve kvalifikačné kolá.

Ak by Inter neuspel v kvalifikácii LM, bol by priamo nasadený do skupinovej fázy Pohára FIBA Europe. Viac podrobností bude klub poznať možno už na budúci týždeň. Žreb je potom na programe na začiatku júla v Mníchove.

„Teraz sa snažíme preveriť všetky kritériá, ktoré FIBA pravidelne sprísňuje, aby našej účasti v Basketball Champions League nestálo nič v ceste,“ uviedol generálny manažér Interu Michal Ondruš pre klubový web.

„Žlto-čierni“ sa vrátili do pohárovej Európy už v sezóne 2015/2016, keď si zahrali práve vo FIBA Europe Cupe. Záujem prejavili aj v roku 2017, no európska sekcia FIBA im vtedy odmietla udeliť výnimku na závesné koše.

Inter už postupne skladá káder, s ktorým zabojuje o obhajobu titulu, respektíve o jubilejný desiaty primát v klubovej histórii, a s ktorým sa zároveň pokúsi potrápiť súperov v pohárovej Európe.

Dosiaľ oznámil, že na novom kontrakte sa dohodol s Goranom Bulatovičom a Michalom Baťkom, z Komárna získal Dalibora Hliváka a spoľahnúť sa tiež môže na dvojicu David Abrhám, Nemanja Barač, ktorá mala uzavreté dlhodobejšie kontrakty. Ďalšie mená zrejme pribudnú už v najbližších dňoch.

TV Pravda: V sobotu 15. júna bude Šamorín hostiť už 54. ročník mítingu Pravda – Televízia – Slovnaft. Čo sú jeho hlavné lákadlá prezradili v relácii Týždeň v športe šéf organizačného výboru Peter Korčok a atletický manažér Alfonz Juck.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #BK Inter Bratislava #Liga majstrov v basketbale