Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obhajca Golden State prekazil Torontu oslavy, prišiel však o navrátilca Duranta

Basketbalisti Golden State Warriors stále živia šancu na obhajobu majstrovského titulu v zámorskej NBA.

11.06.2019 07:01
Kevin Durant, Serge Ibaka Foto: ,
Kevin Durant z Golden State Warriors padá cez hráča Toronta Serga Ibaku.
debata

V noci na utorok vydreli v piatom zápase finále play off na palubovke Toronta Raptors víťazstvo 106:105 a znížili stav série na 2:3. Séria sa tak vracia do Oaklandu, šiesty duel je na programe v noci na piatok (3.00 SELČ).

Toronto nevyužilo prvú možnosť na spečatenie zisku premiérového titulu. Raptors síce viedli tri minúty pred koncom o šesť bodov, no potom zaúradovala dvojica Stephen Curry a Klay Thompson.

„Splash Brothers“ tromi trojkami za sebou otočili skóre a doviedli hostí k triumfu, ktorým sa udržali v hre o majstrovskú trofej. Curry celkovo v zápase nazbieral 31 bodov, Thompson pridal 26. Domácim nepomohlo ani 26 bodov a 12 doskokov Kawhiho Leonarda.

Udalosťou bol aj „comeback“ Kevina Duranta, ten však netrval dlho, krídelník Warriors sa pri svojom návrate zranil už v druhej štvrtine a zápas sa pre neho predčasne skončil. Podľa agentúry AP si obnovil presne to isté zranenie lýtka na pravej nohe, pre ktoré vynechal predošlých deväť duelov play off.

„Som zranený hlboko v duši,“ napísal Durant krátko po stretnutí na Instagrame.

„Nevzal som si v závere oddychový čas, nechal som zverencov hrať. Kawhiho zdvojili, lopta skončila u Kyla a vyzeralo to ako dobrá strela, no nemal pri nej dosť pokoja,“ vysvetlil príčiny neúspechu tréner Toronta Nick Nurse.

„Tento tím už dokázal zareagovať na prehry, musíme mať vieru v našich hráčov,“ doplnil. „Sú to prapodivné pocity, ktoré teraz prežívame. Na jednej strane sme ukázali úžasné srdce, na druhej sme zdrvení kvôli Kevinovi. Ohromujúce víťazstvo a príšerná strata v rovnakej chvíli,“ povedal po zápase na tlačovej konferencii tréner Warriors Steve Kerr.

Šiesty duel finále NBA je na programe v noci zo štvrtka na piatok stredoeurópske­ho času.

5. zápas finále play off NBA 2018/2019:

Toronto – Golden State 105:106 – stav série: 3:2
Toronto: K. Leonard 26 (12 doskokov), Lowry 18, M. Gasol 17, Siakam 12, Danny Green 4 (Ibaka 15, VanVleet 11, N. Powell 2, McCaw 0)
Golden State: Stephen Curry 31 (5 trojok), K. Thompson 26 (7 trojok), Durant 11, Draymond Green 10 (10 doskokov), Iguodala 5 (Cousins 14, Looney 4, Cook 3, Bell 2, Livingston, Bogut a McKinnie po 0)
TH: 21/27 – 10/14, fauly: 19–22, trojky: 8–20, 20 144 divákov

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #Golden State Warriors #Toronto Raptors