Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokuta pol milióna a ročný zákaz vstupu na NBA. Miliardár strčil do hviezdy Toronta

Strčenie do Kyla Lowryho počas tretieho zápasu finálovej série NBA medzi Torontom a Golden State vyšlo Marka Stevensa poriadne draho.

07.06.2019 12:43
Kyle Lowry, Mark Stevens Foto: ,
Kyle Lowry z Toronta počas konfliktu s miliardárom Markom Stevensom.
debata

Akcionár a člen výkonného výboru tímu Golden State Warriors dostal od vedenia súťaže pokutu 500-tisíc USD a k tomu jednoročný trest zákazu vstupu na súťažný basketbal v NBA.

Rozhodnutie o treste prišlo krátko po tom, čo sa rozohrávač Toronta Lowry verejne vyjadril, že „Stevens by nemal byť naďalej súčasťou tejto súťaže.“

„Správanie pána Stevensa nereflektuje štandardy, ktoré sme si nastavili a snažíme sa dodržiavať v našej organizácii. Sme maximálne sklamaní z toho, čo sa stalo a chceme sa ospravedlniť Kylovi Lowrymu ako aj celej organizácii nášho súpera Toronto Raptors,“ píše sa v stanovisku vedenia Golden State Warriors.

Lowry sa v zápale boja pokúšal zasiahnuť unikajúcu loptu, a tak sa nevyhol kontaktu s ľuďmi sediacimi na sedadlách v blízkosti hracej plochy. Enormná snaha súperovho hráča sa zjavne nepáčila vedľa sediacemu Stevensovi, ktorý doňho vedome „šťuchol“.

Lowry neskôr povedal, že Stevens bol k nemu aj vulgárny, príslušnú frázu mal zopakovať dokonca štyri razy. Krátko po incidente Stevens opustil basketbalovú arénu v Oaklande v sprievode človeka z bezpečnostnej služby.

„Hnevá ma, že z tohto incidentu sa stala titulná téma finálovej série. Finále je predsa o zábave, súťaživosti a radosti z hry. Je smutné, že sa to vôbec stalo,“ vyjadril sa Lowry.

Svoje sympatie k Lowrymu vyjadrili aj jeho súperi. „Keď sa pozriete na video, tak je jasné, kto sa zachoval zle,“ uviedol hviezdny rozohrávač Golden State Stephen Curry.

Stevens trest od NBA prijal. „Urobil som chybu a je mi to ľúto. Musím sa nabudúce správať lepšie a správne,“ uviedol miliardár zo Silicon Valley.

Stav finálovej série je 2:1 na zápasy pre Toronto. Štvrtý súboj je na programe v piatok (na Slovensku 3.00 h SELČ v sobotu nadránom) opäť v Oaklande, teda v domácom prostredí Golden State.

TV Pravda: Prezident Slovenského atletického zväzu a šéf organizačného výboru mítingu P-T-S Peter Korčok hovorí o hlavných ťahákoch 54. ročníka obnoveného atletického podujatia
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #Kyle Lowry #Mark Stevens