Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhlásili najlepších hádzanárov Slovenska. Triumfovali legionári

Najlepšími hádzanármi Slovenska za rok 2018 sa stali Ľubomír Ďuriš (HE-DO B. Braun Gyöngyös/Maď.) a Mária Holešová (RK Podravka Vegeta Koprivnica (Chor.).

24.05.2019 18:37
Mária Holešová, Ľubomír Ďuriš Foto: ,
Najlepšia hádzanárka Mária Holešová a najlepší hádzanár Ľubomír Ďuriš.
debata

Ďuriš na tróne, na ktorom sa ocitol po troch rokoch, vystriedal Radoslava Antla. Holešová sa premiérovo tešila z tohto ocenenia, „žezlo“ prevzala po víťazke predchádzajúcich štyroch ročníkov Martine Školkovej.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankiet Slovenského zväzu hádzanej (SZH) sa uskutočnilo v piatok krátko popoludní v bratislavskom NH Gate One Hotel.

Tridsaťjedenročný Ľubomír Ďuriš vyhral anketu SZH druhýkrát v kariére po premiérovom ocenení za rok 2015. Po dvoch rokoch, keď zvíťazili krídelníci Tomáš Urban a Radoslav Antl, sa opäť presadila spojka.

"Veľmi sa z toho teším. Už minule, keď som získal toto ocenenie, tak som si hovoril, že je to prvý a zároveň poslednýkrát. A napokon predsa nie… Každé takéto ocenenie poteší. Z môjho pohľadu bol minulý rok super.

Aklimatizoval som sa v klube, hrával som veľa, darilo sa mne i mužstvu. Najmä druhá polovica roka bola neskutočná. V reprezentácii to bolo trochu hrošie, v drese národného tímu som nebol až taký spokojný so svojimi výkonmi.

Ťažko povedať, čím som presvedčil hlasujúcich. Ja hádzanú milujem a vždy sa jej snažím odovzdať všetko, čo je v mojich silách. Snažím sa byť profesionál na ihrisku aj mimo neho," poznamenal Ďuriš.

Dvadsaťšesťročná Mária Holešová dosiahla prvé ocenenie pre najlepšiu hádzanárku krajiny. Ľavá krídelníčka v uplynulom kalendárnom roku prispela k zisku „double“ Iuventy Michalovce a svojimi výkonmi si ‚vypýtala‘ prvý zahraničný angažmán.

Od leta 2018 bola hráčkou chorvátskeho šampióna RK Podravka Vegeta Koprivnica, s ktorým postúpila do hlavnej súťaže Ligy majstrov a odtiaľ prešla do Pohára EHF. Rodáčka zo Žiliny, ktorá je odchovankyňou hádzanej v Bytči, patrí do základného kádra reprezentácie žien. Od novej sezóny bude pôsobiť v maďarskom klube Mosonmagyaróvá­ri KC.

"Určite to bolo pre mňa obrovské prekvapenie, ale veľmi krásne. Absolútne som to nečakala a ani by ma to vo sne nenapadlo, že by som si práve ja mohla prevziať toto ocenenie.

Keď som bola malá, tak som si hovorila, že aspoň raz, kým skončím s hráčskou kariérou, by som ho chcela získať. Ono sa to teraz skutočne aj podarilo. Som veľmi šťastná. Je to pre mňa nesmierne veľká motivácia do ďalšej sezóny," uviedla Holešová.

Výsledky ankiet Slovenského zväzu hádzanej

Najlepší hádzanár
Ľubomír Ďuriš (31 r., stredná spojka, HE-DO B. Braun Gyöngyös/Maď.)

Najlepšia sedmička podľa jednotlivých hráčskych postov
brankár Marián Žernovič (FTC Budapešť/Maď.) – ľavé krídlo Martin Straňovský (HC Erlangen/Nem. – Tatran Prešov), ľavá spojka Oliver Rábek (Tatran Prešov), stredná spojka Ľubomír Ďuriš (HE-DO B.Braun Gyöngyös/Maď.), pivot Michal Kopčo (Sporting Lisabon/Portug. – US Ivry Handball/Fr.), pravá spojka Maroš Baláž (Váci KSE/Maď. – AEK Atény/Gr.), pravé krídlo Tomáš Urban (Frisch Auf! Göppingen/Nem. – TV Grosswallstad­t/Nem.)

Talent roka 2018 v extralige (do 20 rokov)
Tomáš Fech (17 r., krídlo, Tatran Prešov)

Najlepší hráč Slovnaft extraligy mužov
Lukáš Urban (23 r., stredná spojka, Tatran Prešov)

Najlepšia hádzanárka
Mária Holešová (26 r., ľavé krídlo, Iuventa Michalovce – RK Podravka Vegeta Koprivnica/Chor.)

Najlepšia sedmička podľa jednotlivých hráčskych postov
brankárka Viktória Oguntoye (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď. – DVSC Debrecín/Maď.) – ľavé krídlo Mária Holešová (Iuventa Michalovce – RK Podravka Vegeta Koprivnica/Chor.), ľavá spojka Mária Olšovská (SHK Veselí nad Moravou/ČR), stredná spojka Monika Rajnohová (Le Havre Athletic Club Handball/Fr. – ESBF Besancon/Fr.), pivotka Kristína Pastorková (HK AS Trenčín – SHK Veselí nad Moravou/ČR), pravá spojka Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa – Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), pravé krídlo Annamária Patrnčiaková (HK Hodonín/ČR – DHK Zora Olomouc/ČR)

Slovenský talent roka 2018 v MOL lige (do 20 rokov)
Martina Popovcová (19 r., krídlo, ŠŠK Prešov)

Najlepšia slovenská hráčka MOL ligy
Nikola Rácková (26 r., stredná spojka, HK Slovan Duslo Šaľa)

TV Pravda: S profesionálnym zápasníkom miešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom sme sa v relácii Týždeň športe porozprávali o ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári #slovenské hádzanárky #Ľubomír Ďuriš #Mária Holešová