Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jensen neprežil neúspechy. Protest Prešova neprešiel

Heine Ernst Jensen už nie je trénerom slovenských hádzanárov. Dán ich viedol od októbra 2017, ale neprežil sériu neúspechov. Nepostúpil s tímom na MS 2019 a ani na ME, ktoré sa uskutočnia na budúci rok. Kvalifikácia sa ešte neskončila, ale pred jej záverom už nemajú Slováci šancu na postup.

30.04.2019 16:30
Heine Ernst Jensen Foto: ,
Heine Ernst Jensen (vpravo) už viac nebude viesť slovenských hádzanárov v pozícii trénera.
debata (1)

O Jensenovom odvolaní rozhodol výkonný výbor Slovenského zväzu hádzanej na utorkovom zasadnutí. „Stratili sme už šancu na postup na ME. V roku 2022 hostíme šampionát spolu s Maďarskom, chceme dať priestor novému reprezentačnému trénerovi, aby mal dosť času na prípravu,“ vysvetlil šéf slovenskej hádzanej Jaroslav Holeša.

Nástupca dánskeho trénera nie je zatiaľ známy. Podľa Holešu tento problém vedenie zväzu vyrieši do konca mája. Na výkonný výbor predloží meno kandidáta do polovice mesiaca. Šancu môže dostať opäť zahraničný odborník, ale nevylúčil ani návrat slovenského trénera. Holeša zdôraznil, že zatiaľ nikoho s konkrétnou ponukou neoslovil.

Zväz rieši aj chúlostivý problém, ktorý trápi slovenskú mužskú hádzanú od finálového zápasu Slovenského pohára,. Vybojovali ho hráči Považskej Bystrice na úkor Prešova v rozstrele zo sedemmetrových hodov (zápas sa skončil 26:26), ale v nich neboli dodržané pravidlá, ktoré rozhodcovia, delegát a ani supervízor nepoznali.

Holeša informoval, že Prešovčania sa síce odvolali, ale neuhradili potrebný poplatok. Zväz ich už pred týždňom vyzval, aby predložili potvrdenie o zaplatení, ale to sa nestalo. Preto výkonný výbor odvolanie zamietol a nechce sa k tomuto problému už vracať.

„Stala sa zásadná chyba, ale nie úmyselná a nebola namierená zväzom proti Tatranu Prešov,“ zdôraznil Holeša, ktorý sa chce stretnúť s majiteľom prešovského klubu Miloslavom Chmeliarom.

Reprezentanti Tatrana chýbali v nedávnych kvalifikačných zápasoch, majiteľ klubu im oznámil, že v čase reprezentačných akcií im nebude vyplácať mzdu a ani v prípade, ak by sa v tom čase zranili.

Tatran nepovažuje spor za uzavretý, tvrdí, že poplatok spojený s podaním protestu zaplatil. „Urobili sme tak v priebehu minulého týždňa, teda týždeň pred rokovaním výkonného výboru. Preveríme, prečo SZH platbu neeviduje,“ uviedol generálny manažér Tatrana Miroslav Benický.

Prešovský klub zvažuje, že využije ďalšie právne kroky, môže sa obrátiť na Európsku hádzanársku federáciu, na Športový arbitrážny súd v Lausanne, prípadne na civilný súd.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #MŠK Považská Bystrica #hádzanárska reprezentácia mužov #Heine Ernst Jensen