Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fantastická Hejková priviedla USK Praha do Final Four EL už štvrtýkrát

Slovenská trénerka Natália Hejková priviedla basketbalistky českého klubu ZVVZ USK Praha štvrtý raz medzi štyri najlepšie kluby v Európskej lige.

09.03.2019 13:44
Natália Hejková Foto: ,
Natália Hejková.
debata (1)

Jej zverenky v piatkovom play off po domácom víťazstve 76:54 zvíťazili aj v odvete v Istanbule nad tureckým tímom Fenerbahce 77:65, v sérii uspeli 2:0 a kvalifikovali sa do Final Four EL.

Hejková v ňom bola s USK prvý raz už aj v roku 2015, keď Pražanky získali doma dokonca titul, a potom aj v rokoch 2016 a 2017, pričom vždy skončili na 4. mieste. Celkove je rodáčka zo Žiliny ako trénerka v euroligovom Final Four 13. raz, keďže doň v minulosti 6-krát doviedla Ružomberok, 2-krát ruský Spartak Moskovská oblasť a raz aj španielsky klub Ros Casares Valencia.

Na konte má celkove v pozícii „kormidelníčky“ päť euroligových titulov, okrem spomenutého s USK Praha (2015) po dva s Ružomberkom (1999 a 2000) aj so Spartakom Moskovská oblasť (2007 a 2008).

Final Four tohto ročníka EL basketbalistiek sa uskutoční na zatiaľ neznámom mieste 12. a 14. apríla, semifinále v prvý deň má podobu: UMMC Jekaterinburg (Rus., obhajca trofeje) – Basket Šopron (Maď.) a ZVVZ USK Praha (ČR) – Dinamo Kursk (Rus.). Víťazi budú hrať o trofej, zdolané družstvá o 3. miesto.

TV Pravda: Bývalý cyklista a súčasný rozhodca Milan Dvorščík spoločne so športovými redaktormi Pravdy hodnotia šance Petra Sagana na pretekoch Tirreno-Adriatico a Miláno-San Remo v relácii Týždeň v športe – cyklistický špeciál

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Hejková #USK Praha