Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky veria v postup, no musia vyhrať. Bálintová: Všetci majú radi takéto zápasy

Majú pred sebou jednoduchú, no zároveň náročnú úlohu. Všetko však majú vo vlastných rukách.

21.11.2018 10:00
Barbora Bálintová Foto: ,
Barbora Bálintová (v strede) na archívnej snímke.
debata

Postupová matematika nie je zložitá. Slovenské basketbalistky dnes v Ružomberku (od 18.00) potrebujú vyhrať nad Čiernou Horou a postup na majstrovstvá Európy majú vo vrecku.

V prípade prehry sa im (za predpokladu výhry Bosny a Hercegoviny na Islande) neujde ani druhá priečka a na európskom šampionáte si nezahrajú.

„Uvedomujeme si, že potrebujeme vyhrať nad Čiernou Horou. Je len na nás, ako k zápasu pristúpime a ako ho zvládneme. Výhodou je, že hráme doma,“ tvrdí rozohrávačka Barbora Bálintová. Na súboj sa veľmi teší: „Všetci majú radi takéto zápasy. Je dôležité, že môžeme rozhodnúť my a máme to vo vlastných rukách.“

V prvom vzájomnom stretnutí vyhrali Slovenky vo februári v Podgorici 73:72. Kto je favoritom, je ťažké určiť.

„Máme dostatočnú kvalitu, aby sme zápas zvládli. Vo februári nám v Ružomberku veľmi pomohli diváci. Hrali sme tri predĺženia a aj vďaka publiku sme vyhrali. Hráčky Čiernej Hory pravidelne nastupujú v Eurolige či Európskom pohári FIBA, sú skúsené a majú i jednu Američanku,“ vysvetľuje Angelika Slamová.

Na duel v Podgorici rada spomína. „Postarali sme sa o menšie prekvapenie. Domáce boli favoritky, viedli vyšším rozdielom. Po prestávke sme zlepšili výkon, zaskočili ich a vyhrali o bod v poslednej sekunde. Mali by z nás mať rešpekt,“ dodáva.

debata chyba
Viac na túto tému: #Barbora Bálintová #slovenské basketbalistky