Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčenková končí v reprezentácii: Je čas pre mladšie dievčatá

Slovenská basketbalistka Anna Jurčenková ukončila reprezentačnú kariéru. Nezasiahne už do novembrových záverečných dvoch kvalifikačných zápasov o postup na majstrovstvá Európy v roku 2019.

11.10.2018 15:26
Anna Jurčenková Foto: ,
Anna Jurčenková.
debata

Slovenky sa najprv 17.11. predstavia na Islande, o štyri dni neskôr si potom v Ružomberku zahrajú proti Čiernej Hore.

„Volali sme spolu s reprezentačným trénerom a dohodli sme sa, že tak to momentálne cítim. Mladé dievčatá, ktoré sú teraz v tíme, to majú veľmi dobre rozohrané a držím im naďalej palce. Myslím, že je čas pre mladšie baby, aby si užili reprezentáciu,“ uviedla 33-ročná Jurčenková.

Rodáčka z Prešova sa zúčastnila na piatich európskych šampionátoch (2009, 2011, 2013, 2015 a 2017). „Každé sústredenie, každý zápas bol o niečom inom. Zažila som ťažké aj veľmi dobré chvíle, no určite rada spomínam na reprezentačné zrazy. Bohužiaľ,nikdy sme neboli na tej úrovni, aby sme získali medailu. Potešil ma však každý postup a úspech s národným tímom,“ uviedla skúsená pivotka k svojej reprezentačnej kariére.

Anna Jurčenková s fanúšikmi. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Anna Jurčenková Anna Jurčenková s fanúšikmi.

V súčastnosti si Jurčenková oblieka dres tímu poľskej najvyššej súťaže Arka Gdynia, kam v lete prestúpila z Košíc aj s ďalšou Slovenkou Barborou Bálintovou. Po úvodnom víťazstve v prvom kole poľskej ligy odohrali v utorok prvé stretnutie kvalifikácie o postup do skupinovej fázy Európskeho pohára.

Na palubovke tureckého tímu Orman Genclik prehrali 52:67, keď im nevyšiel najmä vstup do zápasu, po prvej štvrtine zaostávali už o 15 bodov. Jurčenková sa predviedla 6 bodmi. Odveta príde na rad už v piatok 12.10.

„Po zápase sme mali zlý pocit z nášho prejavu. Keď sme si ho spätne pozreli, tak sme videli, že herne to nebolo zlé z našej strany. Skôr nám nepadali strely. Samozrejme, musíme oveľa viac zabrať v obrane a potom nám pôjde lepšie aj útok. Viem, že máme dobrý tím. My sme sa aj dokázali vrátiť do stretnutia, ale posledných päť minút nám znovu ušlo,“ komentovala Jurčenková a ešte dodala:

„Verím, že keď zahráme, to čo vieme a na čo máme poskladaný tím, tak šanca stále žije a vieme postúpiť. Bude to náročné, lebo zmazať 15-bodové manko nie je jednoduché.“

Anna Jurčenková. Foto: SITA, Marko Erd
Anna Jurčenková Anna Jurčenková.

V minulej sezóne zažila Jurčenková ešte ako členka tímu Good Angels Košice víťazný obrat. V osemfinále Európskeho pohára FIBA podľahli Košičanky v prvom zápase hráčkam francúzskeho tímu Basket Landes 55:69. V odvete však dokázali zmazať náskok súperiek a postúpili ďalej po víťazstve 63:44.

„S Barčou sme to spomínali babám. Stalo sa to, takže je tam stále šanca postúpiť. Nesmieme sa vzdať, lebo v piatok nám ide o veľa. Musíme ísť do toho naplno,“ dodala na záver Jurčenková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Jurčenková #slovenské basketbalistky