Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trump sa pustil do LeBrona Jamesa: Robia ho múdrym, no je to ťažké

Prezident Spojených štátov amerických Donald Trump si v piatok večer na sociálnej sieti twitter vzal na mušku jedného z najlepších a najvplyvnejších basketbalistov súčasnosti LeBrona Jamesa.

04.08.2018 17:46 , aktualizované: 05.08.2018 08:56
LeBron James Foto: ,
LeBron James.
debata (62)

Urobil to po tom, čo sa nová akvizícia tímu Los Angeles Lakers prezentovala v televízii CNN pri príležitosti otvorenia školy pre tzv. problémovú mládež v jeho rodnom meste Akron.

„S LeBronom Jamesom práve urobil rozhovor najhlúpejší muž v televízii Don Lemon. Spravil z LeBrona múdreho, čo nie je jednoduché. Mám rád Mikea,“ napísal na oficiálnom účte Trump, pričom poslednou vetou sa snažil deklarovať, že v rebríčku najlepších basketbalistov histórie uprednostňuje Michaela Jordana.

Trojnásobný víťaz titulu MVP finále NBA v rozhovore pre CNN hovoril o vplyve športu pre spoločnosť a jeho schopnosti ľudí spájať. Zároveň spomenul, že prezident Trump „využíva šport, aby nás rozdelil.“

James sa zatiaľ k najnovšiemu výroku politického lídra USA nevyjadril, no v minulosti nešetril kritickými výrokmi k jeho osobe. „Návšteva Bieleho doma bola vždy pocta, až pokým sa tam neobjavil on,“ zverejnil v minulosti.

Server ESPN pripomína aj ďalšie jeho vyjadrenie: „Nerozumie moci, ktorú má ako líder tejto nádhernej krajiny. Nerozumie tomu, koľko detí akejkoľvek rasy na neho hľadí ako na vzor a očakáva slová podpory a povzbudenia,“ povedal dvojnásobný víťaz ankety Športovec roka v USA.

Melania sa od Trumpovho výroku dištancovala

Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová sa v sobotu od urážlivého výroku svojho manžela na adresu LeBrona Jamesa dištancovala. Informovala o tom agentúra AP.

Prostredníctvom svojej hovorkyne Stephanie Grishamovej vyzdvihla význam Jamesovej práce v prospech mladých Američanov.

„Zdá sa, že LeBron James pracuje v prospech našej nasledujúcej generácie – a prvá dáma odjakživa podporuje každého, kto má snahu viesť otvorený dialóg o problémoch, ktorým čelia dnešné deti,“ uvádza sa vo vyhlásení prvej dámy Spojených štátov.

62 debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #Donald Trump