Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma ako z Hollywoodu. Astros vyhrali siedmy zápas a oslavujú titul

Bejzbalisti Houstonu Astros prvýkrát v 55-ročnej histórii klubu ovládli zámorskú MLB. V rozhodujúcom siedmom stretnutí finále zdolali v Los Angeles domácich Dodgers 5:1 a Svetovú sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

02.11.2017 11:17
Houston Astros Foto: ,
Hráči Houstonu Astros Alex Bregman a Brian McCann oslavujú titul vo Svetovej sérii.
debata

Houston mal do rozhodujúceho duelu raketový nástup. Po dvoch zmenách viedol i zásluhou homerunu najužitočnejšieho hráča finále Georgea Springera 5:0. Dodgers dovolili hostia len jediný bod.

„Toto je najšťastnejší deň môjho bejzbalového života,“ tešil sa druhý baseman Astros Jose Altuve, ktorý zariadil posledný aut stretnutia.

„Tento tím sme vytvorili pre nich,“ povedal Altuve s odkazom pre tešiacich sa fanúšikov v Houstone, ktorý sa stále spamätáva z augustového ničivého hurikánu Harvey. „Museli si toho veľa vytrpieť a toto je najväčší dôvod nášho víťazstva.“

Springer začal zápas dvojmetrovým odpalom, dobehol po chybe obrany Los Angeles pre prvý bod a dvojbodovým odpalom za plot potom zvýšil na 5:0.

„Snažil som sa priniesť čo najviac bodov. Len si pamätám zvuk pálky po odpale a hneď som vedel, že bol dobrý,“ povedal autor piatich homerunov vo finálovej sérii. Vyrovnal tak rekord Reggieho Jacksona (1977) a Chasea Utleyho (2009).

V tohtoročnej sezóne Astros vyhrali 101 zápasov a v play off vyradili i slávny New York Yankees, i keď prehrávali 2:3 na zápasy. Tím, za ktorý v minulosti hrával slávny nadhadzovač Nolan Ryan, sa prezentoval predovšetkým najlepším útokom v súťaži.

Finále malo aj jednu nezvyčajnú dohru. Jeden z lídrov tímu Astros Carlos Correa po stretnutí pred televíznymi kamerami pokľakol a požiadal svoju snúbenicu Daniellu Rodriguezovú o ruku. Dojatá bývalá Miss Texas súhlasila a Correa jej navliekol na prst zásnubný prsteň.

debata chyba
Viac na túto tému: #Los Angeles Dodgers #Houston Astros #Svetová séria MLB