Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká pocta a uznanie. Slovák sa stal kapitánom Bayernu Mníchov!

Podobnej cti a prestíže sa mu dostalo ako prvému hráčovi spod Tatier. Štvornásobný najlepší basketbalista Slovenska Anton Gavel sa stal kapitánom bavorského veľkoklubu Bayern Mníchov. Bavori o tom pred víkendom informovali na svojom oficiálnom webe.

30.09.2017 09:03
debata

Tridsaťdvaročný Košičan vo funkcii kapitána Bayernu nahradí Brycea Taylora.

„Samozrejme, je to veľká česť a pocta byť kapitánom FC Bayern a byť pokračovateľom takých hráčov ako Steffen Hamann či Bryce Taylor. Budem sa snažiť ich dôstojne nahradiť. Teším sa na novú sezónu a verím, že bude pre nás úspešná,“ uviedol Gavel na klubovom webe.

Skúseného rozohrávača čaká jeho dvanásta sezóna v nemeckej BBL. Spolu v nej odohral 410 zápasov. Dres Bayernu oblieka štvrtú sezónu.

Odchovanec svitského basketbalu pôsobil po odchode do Nemecka v kluboch BG Karlsruhe a Giessen 46ers. Nasledovali angažmány v španielskej Murcii a gréckom Arise Solún. V novembri 2009 sa stal hráčom Brose Baskets Bamberg.

V jeho drese získal okrem štyroch majstrovských titulov aj dvakrát ocenenie pre najlepšieho defenzívneho hráča súťaže (2012, 2013). V roku 2014 sa upísal Bayernu.

Na medzinárodnej scéne reprezentoval Slovensko i Nemecko.

Bayern odštartuje novú sezónu BBL v sobotu 30. septembra na palubovke Giessenu. Prvý domáci zápas odohrá vo svojej hale Audi Dome budúci utorok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Anton Gavel #nemecká BBL