Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajky dostali lekciu. Kouča sklamali Američanky

Trinásť bodov za polčas, mizerná streľba a absolútna nemohúcnosť v útoku. Obrovský rozdiel v kvalite oboch družstiev sa naplno prejavil hneď od začiatku.

27.09.2017 19:02
Angelika Slamová Foto: ,
Zľava: Angelika Slamová z Piešťanské Čajky a Weronika Gajda z CCC Polkowice.
debata

Piešťanské Čajky nemali v utorňajšom prvom zápase kvalifikácie o postup do basketbalovej Euroligy žiaden nárok na úspech. Favorizovaným Polkowiciam podľahli jednodznačne 46:71 (13:37), pričom v druhom polčase poľský tím výrazne ubral z plynu. Odvetu, ktorá bude mať už len formálny charakter, odohrajú už zajtra o 19.00 v Pol­kowiciach.

„Polkowice ukázali enormnú kvalitu. My nemáme žiadne skúsenosti z Euroligy a v prvom polčase to bolo na palubovke cítiť. Trinásť bodov za polčas je veľmi málo, ale treba priznať, že nám nepadli ani ľahké strely. Potom sme kopili chyby v útoku aj obrane a silný súper nás za to trestal. Najväčšie pozitívum je, že Páleníková a Slamová dostali veľa minút v takomto náročnom zápase a spolu s nimi si zahrala aj Jakubcová. Bohužiaľ, nemohli sme sa spoľahnúť na americké posily ako náš súper,“ priznal tréner Martin Pospíšil.

Boydová a Smithová zaznamenali 0, resp. 6 bodov a ďaleko zaostali za očakávaniami od legionárok. „Očakávame od nich viac. Oveľa, oveľa, oveľa viac. Nemôžu nás ťahať len slovenské a české hráčky,“ naznačil kouč Piešťan.

Kapitánka Lenka Bartáková hovorila o zápase s Polkowicami ako o veľkej škole pre všetky hráčky i celý klub. „Mrzí ma, že sme prehrali o toľko bodov, ale nie som nahnevaná. Každá z nás získala obrovskú skúsenosť a tento zápas sme si napriek všetkému užili. Do odvety pôjdeme s hlavami hore a verím, že odohráme lepší zápas,“ tvrdila.

Hoci v odvete už nebudú hráčky Piešťan bojovať o postup do Euroligy a ani víťazstvo na poľskej pôde sa po strede nejaví reálne, tréner vie, čo od hráčok vyžaduje.

„Čo sa týka kvality, karty sú jasne rozdané. Musíme však ukázať viac disciplíny. V prvom zápase nám uchádzal herný koncept. Ak budeme bojovať od prvej do poslednej minúty a dodržíme herný plán, budem spokojný. Polkowice sú momentálne veľmi kvalitný euroligový tím s dvoma americkými hráčkami základných pätiek vo WNBA. Niektoré veci sa jednoducho nedajú oklamať. Okrem toho majú v tíme množstvo ďalších výborných hráčok,“ uznal Pospíšil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťanské Čajky