Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajky poletia opäť o čosi vyššie

Podali prihlášku do Euroligy a pomýšľajú i na premiérový titul.

28.06.2017 19:30
Barbora Bálintová Foto: ,
Vo finále minulej extraligovej sezóny nestačili Piešťanské Čajky na Good Angels Košice. V budúcej sa pokúsia uspieť aj v domácej súťaži.
debata

Piešťanské Čajky po prvý raz zabojujú o účasť v najprestížnejšej pohárovej súťaži. Basketbalové vicemajsterky Slovenska využili fakt, že šampión z Košíc sa do Euroligy už druhý raz po sebe neprihlásil. O miesto v základnej skupine však musia zverenky Martina Pospíšila zabojovať v kvalifikácii. Ich súperom je poľské družstvo CCC Polkowice.

„Už od vzniku klubu Piešťanských Čajok je jasná filozofia postupných krokov pri etablovaní sa na basketbalovej mape. Tomu zodpovedá aj ďalší krok nášho klubu, ktorým je vyskúšať si a ochutnať náročnosť najvyššej európskej súťaže - ako po športovej tak po administratívno-organizačnej stránke. Je to ďalší významný medzník v histórii nášho klubu,“ vysvetľuje pre basket.sk generálna manažérka klubu Bronislava Borovičková, prečo sa Čajky prihlásili do Euroligy a nie Európskeho pohára FIBA.

Ak by aj Piešťany v kvalifikácii neuspeli, dostali by sa priamo do hlavnej súťaže druhého najvýznamnejšieho európskeho pohára. V ňom sa predstavili v dvoch predošlých sezónach. V ročníku 2015/16 priamo v skupinovej fáze, o rok neskôr len v neúspešnej kvalifikácii.

„Účasť v Eurolige je fantastické zviditeľnenie nášho mesta, regiónu aj celého Slovenska. Zo športovej stránky je to množstvo špičkových stretnutí s kvalitnými súpermi, v ktorých budú mať možnosť aj naše slovenské hráčky získavať ostrohy, čo by malo v neposlednom rade pomôcť aj reprezentácii. Samozrejme, tento krok by mal priniesť radosť aj priaznivcom, ktorí uvidia naše súboje so špičkovými družstvami,“ dodáva Borovičková.

Generálna manažérka teraz stojí pred náročnou úlohou vhodne doplniť káder, aby mal šancu postúpiť do hlavnej súťaže Euroligy a v nej sa nestal len fackovacím panákom. „Potrebujeme získať kvalitné zahraničné posily. No naším hlavným cieľom je rozvíjať slovenské hračky a pripravovať ich do reprezentácie. Bude to pre ne veľká škola,“ tvrdí bývalá slovenská reprezentantka.

Spolu s účasťou v prestížnej nadnárodnej súťaži sa vynára aj ambícia znova o čosi viac potrápiť domáceho suveréna Good Angels Košice. „Páči sa mi naša filozofia postupných krokov. Športový život je nevyspytateľný. Každý, kto robí šport, chce vyhrávať. Musíme mať ambíciu vyhrávať a trebárs získať aj titul. O tom je šport,“ naznačuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťanské Čajky